Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 9 aprilie 2014

M-am săturat de circ! Vreau pâine!

Nicuşor Constantinescu - luat cu mascaţii de pe stradă, plimbat cu cătuşe la mâini prin faţa camerelor de filmat, reţinut, trimis acasă...
Dumitru Dragomir - mai discret cu mascaţii, mai pe fereală cu cătuşele, reţinut, trimis acasă...
Radu Mazăre - luat cu mascaţii de la o terasă din Herăstrău, plimbat cu cătuşe şi escortă prin faţa camerelor de filmat, lăsat să savureze o cafea şi un tutun la ferestrele DNA şi să-şi facă "bezele" cu presa, reţinut,... probabil că va fi trimis şi el acasă, dacă nu acum, probabil în curând.
Doar trei exemple ale "scandalurilor" care ţin "capul de afiş" al ştirilor naţionale de pe toate posturile de televiziune în ultimele zile.
Şi mai sunt...
Mie începe să-mi cam fiarbă sângele în sistemul circulator, şi sigur nu e de la primăvară...
Toată mascarada asta sinistră, combinată cu "îndemnurile" aproape batjocoritoare ale chiriaşului de la Cotroceni, care "ruga" pe toată lumea să ancheteze cum şi-a luat fii-sa, după câţiva ani de notărit, o moşie pentru care ar invidia-o şi boierii de acum două secole, mă fac să simt, din nou, o greaţă viscerală.
Oare cât de proşti ne cred aceşti neica-nimeni cocoţaţi (din păcate de către noi), în scaune confortabile, cu salarii grase şi şpăgi şi mai şi?
E limpede pentru orice om cu cel puţin un neuron funcţional că toată vânzoleala asta are drept unic scop legitimarea, la alegerile europarlamentare, a unui... hai sa-i spunem partid, apărut alaltăieri şi pe care băsescul îl vrea de mari succesuri...
E evident că DNA-ul joacă, în acest film prost, rolul gorilei mafiote care, la ordinul şefului, îl stâlceşte în bătaie pe rival sau pe nesupus. Altfel, poate s-ar strădui mai mult onor procurorii să facă dosare şi cu probe, nu doar cu presupuneri de genul "pentru a ascunde primirea banilor, au înfiinţat un circuit ascuns prin mai multe off-shore-uri"... Adică nimic...
Aaa!!!
Dacă venea onor DNA-ul şi ne zicea, cu nume şi conturi, cum banii plecaţi din firma A au trecut prin firmele B, C, D,... pâna când au ajuns la firma X şi de acolo în conturile omului... OK!
Era ceea ce se cheamă în limbaj de specialitate un "circuit al banilor", deci probă sau măcar indiciu.
Dar DNA-ul nu are aşa ceva. Şi sunt sigur de asta pentru că, dacă ar avea, ar da-o pe toate canalele de ştiri, ca să vază lumea competenţă, frate...!
Dar nu are...
Are doar nişte presupuneri gen: "eu aşa cred că s-a întâmplat". Iar presupunerile, în justiţie, nu fac nici măcar cât hârtia de toaletă după folosire...
D-aia zic că e un circ sinistru.
D-aia zic că m-am săturat să fiu luat de prost.
Frate, circul e bun, dar voi aţi uitat de celălalt ingredient necesar pentru a ţine poporul mulţumit:
PÂINEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.