Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 22 aprilie 2014

Giurgiu, 20 de grade, paranghelia continuă

La Giurgiu, se pare ca nimeni şi nimic nu poate să domolească dorinţa cetăţenilor de a se distra cât mai mult. Nu că ar fi rea această dorinţă...
După "minivacanţa de Paşte" urmează acum zilele oraşului, cu mici, bere, concerte şi comedii în care se dau copii după un scandal zdravăn cu părinţii care au de ales între un pahar de bere mai mult apă şi a-şi da odrasla o tură în bălălăi.
Urmează, repede-repede 1 Mai, singura sărbătoare comunistă la care românul nu vrea să renunţe pentru că, nu-i aşa, cine e tâmpit să renunţe la o zi liberă în care să bea şi să mănânce?
Se pare că anul ăsta vor fi chiar două zile libere de 1 Mai, aşa că plăcerea e dublă.
În acest timp, copiii sunt total debusolaţi, că după o săptămână de "şcoală altfel" a urmat o săptămână de vacanţă de Paşte, încep şcoala de miercuri ca să o termine vineri, după care o încep de luni ca sa o termine joi.
Nimeni nu mai ştie ce program are la muncă, nici nu-i mai pasă, doar să plece de la muncă şi să se ducă să bea o bere la paranghelie şi să se uite la spectacol trăgând adânc în piept mirosul de mici şi fripturi.
Toată lumea se calcă în picioare, cumpără şi vinde, ţopăie şi se dă peste cap, bea şi mănâncă...
Doamnele şi domnişoarele zâmbesc vinovate amânând dieta de după Paşte până după 1 Mai.
Domnii râd zgomotos sorbind berea proastă, pe care în mod normal ar refuza-o, dar acum "e zilele oraşului" şi nu mai face nimeni reclamaţii.
Dileală...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.