Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 3 mai 2014

Să defecăm pe Constituţie



Cum sună celebra replică din capodopera "BD"?
"Ce avem noi aici?"
La prima vedere avem un domn şi o doamnă la mare în minivacanţa de 1 Mai, la o plimbare pe plajă, îmbrăcaţi, după umila mea părere, cam cu ce au apucat în grabă.
Asta dacă uităm că suntem în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare şi că individul din fotografie încă are apariţii televizate de la pupitrul de la care, în mod normal, ar trebui să vorbească Preşedintele României.
Iar conform Constituţiei, cel care vorbeşte de la respectivul pupitru, nu are voie să facă parte din nici un partid politic, el având rolul de MEDIATOR între puterile statului, partide politice, stat şi societatea civilă...
Doar că băsescul face, ca de obicei, ce vrea el, defecând zâmbitor pe legea fundamentală, liniştit că nimeni nu o să-l suspende (că doar aşa a declarat monsiu Dragnea) orice ar face.
Când interesele udrei o cer, ce mai contează, până la urmă, o Constituţie pe care, şi aşa, se chinuie ăştia să o modifice de vreo 2 ani?
Votaţi, frate, paraşutista, ca să fie bine şi tovarăşului marinar atunci când o să i se termine imunitatea de Cotroceni.
Deşi fotografiile cu pricina circulă în spaţiul public de ceva vreme, nu văd nici o macovee, nici o poră, nici un blaga şi nici un crin să dea ochii peste cap de focul Constituţiei, ceea ce mă duce cu gândul la un blat naţional pentru a-i face "pohta" băsescului şi a o face pe paraşutistă preşedintă de partid important.
Nu ştiu cu ce dracu' îi are la mână marinarul pe toţi de tac precum fecala în iarbă, dar e clar că, indiferent ce ar face ăsta, NIMENI nu are curajul să zică nimic.
Mai contează ce legi încalcă?
Are imunitate, iar unde nu are, îi dau "băieţii".
Că în ţara asta, toţi sunt egali în faţa legii, dar unii sunt mai egali ca alţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.