Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Stenogramele: mumă sau ciumă?

Aseară, la mai multe posturi de televiziune, am văzut niscaiva stenograme ale unor convorbiri telefonice pe care monsiu blejnar, fost ”regină”, le-ar fi purtat cu chiriașul de la Cotroceni și cu alte personaje din nomenclatura băsistă.
Nu insist pe conținutul lor deoarece acesta nu face decât să confirme ceea ce orice om cu minim un neuron știa de mult: băsescul era (și este) șeful unei structuri mafiote pe care o conduce cu mână de fier.
Aș vrea să analizez alte aspecte ale întâmplării, aspecte care mie personal, mi se par poate chiar mai relevante decât convorbirile.
În primul rând, convorbirile în cauză au avut loc prin anul 2010, dacă am înțeles eu bine, ceea ce înseamnă că, începând de la SRI (care a făcut interceptarea) și până la Parchetul General și instanța de judecată (care au solicitat, respectiv emis, mandatele de interceptare) totă lumea știa ce se întâmplă. Faptul că știau și au tăcut îmi spune mie foarte multe despre ”justiția independentă și nepolitizată” pe care ”o apără” sinistra madamă macoveie.
De asemenea, păstrarea unor astfel de interceptări într-un dosar penal privind operațiuni uriașe de contrabandă cu produse petroliere (unde blejnarul este învinuit) arată faptul că procurorul de caz a avut motive să creadă că aceste discuții au legătură cu infracțiunea în cauză, adicătelea că și băsescul, udrea și alții sunt ”pe felie”.
În al doilea rând, am remarcat nesimțirea blejnarului care astăzi a ”ieșit” cu un comunicat de presă cum că procurorul care îl anchetează pe el (și care se presupune că ”a dat” stenogramele convorbirilor) e prieten cu Ponta pentru că sunt amândoi pasionați de curse de raliu. Nu cunosc și nici nu mă interesează relația dintre Ponta și respectivul procuror, dar afirmația ”reginei” tot atât de logică pe cât este afirmația că blejnar, fiind învinuit într-un dosar de trafic de carburant, pute a benzină.
Nesimțirea blejnarului merge până acolo încât ”își rezervă dreptul de a se adresa instituțiilor internaționale”.
SICTIR!!!
Al treilea aspect de interes este reacția promptă a CSM (fost Consiliu Superior al Magistraturii, actual Câini de Serviciu ai Marinarului) care, la doar o zi după apariția în presă a stenogramele, a și început o anchetă ” ca să elucideze treaba”.
După cunoștințele mele, este prima dată când CSM-ul ”se aprinde” la publicarea în presă a unor documente din dosare penale.
Înțeleg prin asta că doar publicarea documentelor confidențiale care sunt împotriva băsescului este ilegală. Publicarea documentelor (de regulă stenograme) împotriva adversarilor impostorului de la Cotroceni, chiar dacă, după orice lege din lume, acestea ar fi trebuit să fie confidențiale sau clasificate, este nu numai legală, dar și recomandabilă, dacă ne amintim că madam kovesi a trimis personal asemenea documente unor ziariști ”de curte”, ea fiind la timpul acela Procuror General al României, iar la timpul prezent trimisă la Bruxelles cu ”ceferticat” de înaltă competență de la ”uniunea antibăsistă”.
Astfel, CSM-ul dovedește ceea ce se știa fără probe: este doar o adunătură de slugi ai băsescului, unii dintre membrii neavând nici calitățile profesionale și nici pe cele intelectuale pentru a ocupa un astfel de post.

P.S.
Iar în timpul ăsta, băsescul ne spune cum fluieratul lui Merkel dăunează imaginii României.
În cazul ăsta, Grecia ar fi fost bombardată nuclear.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.