Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 28 ianuarie 2014

Arterele au fost deblocate. Venele da-le-n...!

Asta e o povestioara din urbea mea natala, asa ca orice asemanare cu alte asezari umane, din paleolitic si pana in zilele noastre, este pur intamplatoare.
Deci dupa ce trecuram de coduri care de care mai colorate, se apucara alde autoritatile sa deie zapada in laturi, ca sa poata circula tot romanul cu automobilul.
Nu zic... S-au miscat "tango" asa ca la ora actuala principalele artere ale orasului sunt, practic, "la negru" cum se spune.
Partea proasta este ca, asemeni unui corp uman, ... sau animal, orasul nu are doar artere.
Mai are si... hai sa le spunem vene.
Adica vreau sa ma refer aici in mod special la parcari.
Iar parcarile sunt... moartea.
Lasand la o parte nesimtirea unora care de 3 zile de cand a venit nasoleala, n-au catadicsit sa isi miste hoiturile, iar masinile zac si acum sub tone de zapada,  nu mi s-a parut ca autoritatile locale stiu ca avem si parcari in oras.
Pe vremea cand erau "cu plata", tocmeau parcagii cate un buldozer de scotea zapada imediat, ca pierdeau mahmudele, dar acum, ca e la liber, nici "uciga-l toaca" nu se mai intereseaza de parcari.
Asa ca in parcari (nu spun ca in toate, dar in cele din zona centrala am fost si stiu) zapada tocata de pneuri atinge un 20 cm consolidat, si ascunde perfid stratul de polei format de la ploaia de dinainte de viscol.
E un fel de "lasati orice speranta, voi care intrati aici", pentru ca, odata intrat in parcare cu gandul, la naiba, sa parchezi si sa-ti rezolvi oaresce  trebi, nu mai iesi.
NU MAI IESI!
Doar eforturile sustinute si, de ce sa mint, incantator de umane, ale celorlalti soferi prinsi in capcana te pot salva. Apoi ii ajuti si tu si iata cum se creeaza solidaritate sociala...
Daca asta a fost ideea autoritatilor de nu au "intervenit" in parcari, anunt public ca au reusit sa ne faca sa ne ajutam intre noi.
Daca nu asta a fost ideea...
BA! DESZAPEZITI SI PARCARILE, CA SA NU MAI PARCAM PE ARTERE, CA INTRA ORASUL IN STOP CARDIO-RESPIRATOR.
Vestea buna este ca, de maine, e din nou cod colorat nasol, deci autoritatile vor avea din nou ocazia de a-si dovedi competenta.
Viscol usor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.