Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 16 septembrie 2010

Ţara fantomă

Aş fi vrut să comentez multe lucruri.
De la declaraţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, la legea pensiilor proaspăt aprobată în Parlament, la faptul că primii 2 bebeluşi din cei 5 care au supravieţuit tragediei de la maternitatea Giuleşti, au fost externaţi...
Însă altceva mi-a atras atenţia.
Ceva care, în opinia mea, este definiţia tuturor celorlalte subiecte.
Ceva care m-a făcut să îmi dau seama de ce toate celelalte subiecte au putut fi posibile.
Campioana olimpică la Judo, Alina Dumitru, a ratat medalia de aur la Campionatele Mondiale pentru că delegaţia României nu avea medic care să-i prescrie "neşte buline" pentru menstruaţie.
Ce legătură are menstruaţia unei sportive cu Vîntu, cu pensiile sau cu bebeluşii?
Simplu!
TOATE sunt consecinţa nepăsării, incompetenţei şi, în ultimă instanţă, a ticăloşiei autorităţilor din România.
Nici Vîntu nu ar fi ajuns "mare jmecher", nici pensiile nu ar fi fost o batjocură şi nici nu ar fi fost posibil un incendiu într-o maternitate de renume dacă autorităţile române ar fi arătat un minim interes faţă de obligaţiile ce le revin prin fişa postului.
La fel, o sportivă de excepţie, din păcate într-un sport "care nu e fotbal", a pierdut medalia de aur la campionatele mondiale pentru că, cel mai probabil, un conţopist de la federaţia de profil sau de la Ministerul Tineretului şi Sportului a considerat că o delegaţie naţională la un Campionat Mondial care nu e de fotbal, nu merită să i se acorde o asemenea importanţă încât să fie "dotată" şi cu un medic.
Sunt sigur că au contat mai mult cei câţiva firfirei care "s-au economisit de la buget", decât miile de ore de antrenamente ale sportivilor şi decât şansa ca LUMEA să audă şi lucruri bune despre România, nu numai infractori, nomazi şi sărăcie, pe care nici măcar madam Udrea cu grădina ei carpatină cu tot, nu le pot schimba.
Dar nu vreau să fac politică acum.
Sorin Ovidiu Vîntu şi-a clădit averea pe astfel de nesimţire a statului.
Pensionarii vor muri de foame şi frig datorită acestei nepăsări.
Incendiul de la maternitate s-a produs pentru că banii au fost cheltuiţi în alte scopuri decât siguranţa bebeluşilor.
Alina Dumitru a ratat medalia de aur la "Mondialele" de Judo pentru că pe cei care ar fi trebuit să asigure condiţiile de participare la acest concurs, i-a durut în cur de sportivi.
Nu e posibil, în nici o ţară din lumea asta, nici chiar în cele pe care noi le numim cu superioritate "ţări bananiere", ca un lot naţional care participă la un Campionat Mondial de... ORICE, să nu aibă un medic care să se ocupe de sportivi.
Până şi loturile participante la olimpiadele şcolare internaţionale pe materii, au medici, pentru a nu răci vreunul dintre participanţi şi să i se diminueze capacitatea de concentrare.
Numai lotul naţional de Judo al României "nu are nevoie" de medic.
În condiţiile în care Judo-ul este un sport de contact, foarte tehnic şi foarte dur (în sensul sportiv, ca să nu se oripileze cretinii), iar accidentările sunt foarte frecvente şi privite ca făcând parte din normalul antrenamentelor şi competiţiilor.
Poate o să supăr pe mulţi, dar echipa naţională de fotbal, care nu face, "pe bune", nici o ceapă degerată, că mai are puţin şi ia bătaie şi de la o echipă de puştani de cartier, beneficiază de medic, masor, preparator fizic, nutriţionist, şi alte zeci de specialişti care roiesc în jurul nulităţilor cu decapotabile şi aere de mari vedete.
Aici era vorba "doar" de o CAMPIOANĂ şi de SINGURUL titlu care îi mai lipsea din palmares.
Doar că era la Judo.
"E!
Nu e "folbal"?
Nu e cu "Prinţu", cu "Briliantu", cu "X" pe care îl cunosc mai bine cârciumarii decât suporterii?
Aaa!
E Judo!!!?
Lasă că se descurcă ei şi fără medic."
Fata asta, sportiva asta, ACEASTĂ DOAMNĂ care acum se gândeşte să se retragă din sport, are mai multe ore de antrenament decât mulţi dintre "băieţii" de la "naţională" luaţi la un loc şi are acasă medalii de aur de la cam toate competiţiile din lumea asta.
Singura care îi lipsea era "aurul la mondiale".
Dar l-a ratat pemntru că delegaţia României nu a avut un medic care să îi dea două pastile pentru a-i întârzia menstruaţia cu 2-3 zile.
Din toată dileala asta, sper din tot sufletul ca cei 5 bebeluşi care au supravieţuit incendiului de la Giuleşti să se facă mari şi sănătoşi şi să plece din ţara asta de căcat care nu ştie să îşi preţuiască valorile şi care îi tratează cu "sictir" pe cei care fac ca imnul ei să răsune şi tricolorul ei să fluture în toată lumea.
D-aia cred că România e singura ţară din lume care merită cu adevărat să dispară.
http://www.libertatea.ro/stire/alina-dumitru-a-ratat-aurul-la-cm-de-judo-din-cauza-ciclului-303698.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.