Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 13 septembrie 2010

Culmea tupeului

Mesajul presedintelui:
Doresc sa urez celor aproximativ 3,3 milioane de elevi, care se vor indrepta de luni spre salile de clasa, mult entuziasm, curiozitate si putere de munca. Ceea ce invatati acum va va fi de folos in carierele pe care vi le veti alege, dar va determina, in acelasi timp, si modul in care tara va face fata provocarilor unei lumi aflate intr-o continua transformare.
In aceste momente dificile din punct de vedere economic, scoala romaneasca are nevoie de creativitate, inovatie si initiativa pentru ca elevii nostri sa reuseasca. Educatorii, invatatorii si profesorii, prin devotamentul lor la clasa, sunt cei care pot asigura crearea unui invatamant de calitate, menit sa raspunda nevoilor elevilor si exigentelor societatii in care traim.
Daruirea cadrelor didactice la clasa nu este suficienta fara implicarea fiecaruia. Cooperarea cu parintii in urmarirea activitatii elevilor, deschiderea comunitatilor locale catre problemele scolii, dar si sustinerea venita din partea societatii civile sunt tot atatea moduri prin care putem sprijini impreuna performanta si modernizarea scolii romanesti.
Numai prin dezvoltarea unui simt al comunitatii in jurul scolii, in care toti actorii interesati sa participe la indrumarea copiilor nostri, vom avea generatii mai educate, cu spirit civic, care pretuiesc cunoasterea si sunt animate de dorinta de invata.
Mult succes in noul an scolar tuturor elevilor si cadrelor didactice!"



Ăsta a fost mesajul lui Băsescu, la începerea noului an şcolar.
Acest personaj sinistru are tupeul de a ieşi public şi de a face "urări", a da sfaturi şi îndemnuri pentru învăţământ, adica exact pentru ceea ce a distrus cu mai mult sârg, pentru domeniul pe care l-a dispreţuit cel mai mult de când se joacă de-a preşedintele.
Când v-aţi dat seama de devotamentul la clasă al cadrelor didactice, dom' preşedinte?
Când aţi susţinut şi promulgat legea care i-a minţit?
Când v-aţi bătut joc de ei amânând la nesfârşit lefea prin care DUMNEAVOASTRĂ le măreaţi salariile? (apropo de ticăloşi)
Când i-aţi trimis să "producă" chelneri şi tinichigii susţinând că "şcoala românească produce tâmpiţi"?
Când le-aţi tăiat salariile? Când "justificaţi" salariile de mizerie din învăţământ prin: "la ce calitate are învăţământul românesc..."? Când socoteaţi după formule doar de dumneavoastră ştiute că un profesor e mai bine plătit decât dumneavoastră "la oră"?
Când ai constatat, tu, mă, "devotamentul"?
Câtă nesimţire zace în tine să dai sfaturi unui copil de clasa ÎNTÂI, căruia i-ai lăsat părinţii şomeri sau cu salarii de mizerie?
Cum îţi permiţi să vorbeşti despre învăţământ tocmai tu, care ai distrus acest domeniu?
Tu şi şleahta ta aţi distrus nu numai ceea ce însemna bază materială şi umană existentă în sistemul de învăţământ, dar aţi distrus însăşi noţiunea de şcoală ucigând dorinţa de a fi cadru didactic.
Pe de altă parte, exemplele date de voi arată copiilor că nu trebuie să şti "cine este preşedintele Norvegiei" pentru a avea "succesuri".
Aţi promovat atât de mult şi de agresiv incultura, manelismul şi analfabetismul, încât copiii nu mai ştiu "să vorbesc".
Şi tocmai voi v-aţi găsit să "transmiteţi mesaje" cu ocazia începerii anului şcolar...
Ticăloşilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.