Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Băsescu şi represaliile la adresa poliţiştilor

Nici nu se stinseseră bine ecourile scandărilor poliţiştilor la Palatul Cotroceni, că au şi apărut slugile ca să-şi apere stăpânul.
În primă fază, un parlamentar PDL a afirmat că "poliţiştii nu sunt normali la cap" uitând că, cel puţin la încadrare, aceştia sunt supuşi unor testări psihologice. Chiar dacă, de multe ori, aceste testări au fost considerate mai mult formale,  la parlamentari nu am auzit de aşa ceva.
Pe urmă, Cezar Preda, vicepreşedinte PDL, a ieşit într-o conferinţă de presă şi a început să "plângă de focul" însemnelor naţionale "batjocorite" şi a jurământului încălcat de poliţişti.
Lăsând la o parte că distinsul servitor al preşedintelui habar n-are ce înseamnă "însemne naţionale", şi că, dacă e să fim ticăloşi aşa cum sunt domniile lor, putem spune că poliţiştii i-au făcut cadou lui Băsescu câteva caschete, vreau să facem o comparaţie între jurăminte.
Iată jurământul Preşedintelui, conform art. 82 din Constituţie:
(2) Candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

Iată jurământul depus de Cezar Preda, în calitate de deputat, conform legii nr. 8/10.01.2002:
Art. 1. - (1) Senatorii şi deputaţii depun, în şedinţă solemnă a Camerei din care fac parte, următorul jurământ de credinţă faţă de ţară şi popor: 
"Jur credinţă patriei mele România. 
Jur să respect Constituţia şi legile ţării. 
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. 
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. 
Aşa să mă ajute Dumnezeu!" 

Iată jurământul depus de către poliţişti, conform legii 360/2002:
"Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

Cine nu îşi respectă jurămintele?
Cine nu respectă Constituţia şi legile ţării, aşa să-i ajute Dumnezeu?
Nu mai spun că, dând o "căutare" pe Google, aşa cum ne învăţa Băsescu să căutăm de Herodot sau de păpădie, aflăm foarte multe chiar şi despre Cezar Preda: despre afacerile sale în domeniul "salubrităţii", despre porecla de "regele gunoaielor", despre unele certuri şi expresii "academice" folosite de stimatul PDL-ist la nervi şi despre faptul că, "In august 2008, fiul lui Cezar Preda, Mircea, a fost cercetat dupa ce a lovit cu pumnul un politist din Buzau. Incidentul a avut loc dupa ce Mircea Preda a fost implicat intr-un conflict cu un taximetrist din oras. Martorii incidentului au declarat ca fiul lui Cezar Preda a refuzat sa se legitimeze si ca a avut un comportament inadecvat fata de unul dintre politisti, pe care l-ar fi lovit cu pumnul."
Şi el are dreptul să judece poliţişti...
Sictir!!!

Mai apare şi ministrul de interne, Blaga, într-un interviu dat pentru sclavii de la HotNews şi ameninţă pe faţă poliţiştii participanţi la protest, declarând că sunt deja 5 pliţişti care au participat având armament asupra lor şi că aceştia vor fi pedepsiţi.
În principiu sunt de acord cu dom' ministru, în sensul că nu ai ce căuta cu armament la miting, dar "celeritatea" cu care a aflat el, în numai 24 de ore, că din circa 8000 de poliţişti, fix 5 au avut armament, demonstrează cât de bine "acoperite" de serviciile de informaţii sunt acest fel de manifestări.
Probabil d-aia apar si diferenţele de cifre de participare, când Jandarmeria spune 8000 iar pe HotNews apare 5000 ca număr de participanţi.
Înseamnă că 3000 au fost "băieţii".
Şi ultima ştire, "dată" adineaori la TV, e că marinarul a renuţat la "serviciile" Poliţiei Române pentru însoţirea coloanei oficiale, pe motiv că nu mai are încredere.
Lăsând la o parte atitudinea de copil tembel care se supără şi se încuie în camera lui, Băsescu are o mare problemă:
E SPERIAT RĂU.
Protestul poliţiştilor l-a făcut să vadă ce a văzut Ceauşescu de la balconul CC al PCR, şi anume SFÂRŞITUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.