Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 28 septembrie 2010

De ce a fost demis Blaga?

 

Vreau să încep prin a-l lămuri pe Traian Băsescu cu privire la o chestie.
Evidenta sa lipsă de cea mai elementară cultură generală, combinată cu repulsia instinctivă faţă de orice text scris care nu este etichetă, l-a pus în ultimele zile în situaţii care sunt de natură a.i afecta sănătatea.
Pe scurt, Băsescu s-a supărat că poliţiştii i-au zis "javră".
Dacă "vremelnicul chiriaş al Palatului Cotroceni", aşa cum sungur s-a definit, ar fi avut curiozitatea de a-şi urma propriul sfat şi a căuta pe Google, ar fi văzut că, în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, cuvântul "javră" este definit astfel: "câine slab şi prăpădit; jigodie, potaie, cotarlă. Epitet pentru un om lipsit de caracter.
Cum definiţia cuvântului "ordinar" am lămurit-o într-un articol precedent, cred că Traian Băsescu se poate duce liniştit la culcare, deoarece demonstranţii l-au jignit infinit mai puţin decât Nuţi Udrea când a declarat pentru un ziar că "nu l-am privit niciodată pe Traian Băsescu ca pe un bărbat". Asta înseamnă, per a contrario, că l-a privit ca pe o femeie, deci că l-a făcut "găozar", care, tot în DEX este definit ca "om lipsit de personalitate, influenţabil, molâu. Homosexual, pederast."
Acuma... ce preferă fiecare.
Dar să revenim la subiect.
Cred că numai minţile "aerisite" mai pot crede, la ora asta, că Blaga "şi-a dat demisia de onoare".
Dacă ar fi fost adevărată farsa asta, orice partid ar fi avut nevoie de câteva zile ca să găsească un om potrivit pentru "Interne", adică un minister foarte, foarte important, fie şi numai prin prisma faptului că este cel care organizează alegerile de orice fel.
Cât i-a luat PDL-ului? Câteva ore.
Deoarece am serioase dubii că PDL este populat numai de "supercapabili", ca să se poată spune "a plecat ăla, alegem unul la întâmplare că sigur se descurcă", probabil Blaga a primit "năframa neagră" a mazilirii încă de vineri şi d-aia nu a mai fost atât de "vocal" cu subordonaţii care spulberaseră fantasmele de "preaiubire" ale lui Băsescu. Pur şi simplu ştia că pleacă şi şi-a "lăsat loc de bună ziua".
Glumind, putem spune că zvonul că, în data de 7 Octombrie, poliţiştii vor fi cu toţii la tragere cu armamentul, l-a înfricoşat pe Traian Băsescu, care l-a dat afară pe Blaga.
"Bă, Blaga! Ăia m-a înjurat şi tu îi trimiţi în poligon să se antreneze? De ce? Vrei să fii sigur că nu ratează nici unul data viitoare?"
Trecând peste glume, aceste schimbări în guvern sunt apă vie pentru Udrea, care s-a văzut lăsată cu buza unflată la remaniere unde spera să fie "unsă" premier şi apropie din ce în ce mai mult vremea când o vom vedea şi pe asta.
Pe de altă parte, Traian Băsescu a făcut, la învestirea noului ministru, ameninţări explicite la adresa poliţiştilor care ar mai avea curajul "să mârâie", declarând, într-un "delirium tremens", că, dacă va fi nevoie, se vor schimba legile pentru restabilirea "disciplinei" în Ministerul de Interne.
Eu nu ştiu în ce filme joacă băiatul ăsta în mintea lui, dar e sigur că nici unul nu are legătură cu democraţia.
Şi, mai ales de când a tras o sperietură crâncenă că o mână de poliţişti şi civili se duc la Cotroceni şi îl lasă fără "cuibuşor de nebunii", e chitit să se răzbune.
Ceea ce nu înţelege Băsescu, este faptul că nu e de capul lui.
El se joacă de-a dictatorul atât cât îi permite "licuriciul". Dacă într-una din crizele sale de autoritarism va leza (şi va leza cât de curând, că "licuriciul" nu uită că a pierdut foarte mulţi bani, cam 700 de milioane de dolari, pentru că Băsescu şi ai lui nu au mai cumpărat avioanele SH) interesele economice ale americanilor, Băsescu e la fel de "tare" ca o piftie uitată pe sobă.
Doar intern se dă el jmecher demiţându-l pe Blaga pentru a-şi asigura încă o noapte fericită alături de femeia visurilor sale.
Din păcate, pentru el, Băsescu şi-a "concediat" cel mai bun organizator de alegeri al său, pentru care, anul trecut, a dat PSD-ul afară de la guvernare.
Iar Blaga nu uită şi nu iartă. Poate, dacă Băsecu îl sacrifica penru Băsescu, ar fi înţeles. Dar să fie sacrificat de Băsescu pentru Udrea... 
"Buldogul" nu şi-a spus încă, ultimul cuvânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.