Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 30 septembrie 2010

Ce lămuriri mai vrea Curtea Constituţională?


Ieri, Curte Constituţională a fost pusă în faţa provocării de a se pronunţa asupra mult discutatei legi a pensiilor şi a modului în care aceasta a fost adoptată.
Grea decizie!
"Curtea" avea trei variante:
- Să declare legea constituţională, moment în care, practic, se autodesfiinţa;
- Să declare legea neconstituţională pe fond, caz în care legitima modul fraudulos în care a fost adoptată legea în Camera Deputaţilor;
- Să declare legea neadoptată conform prevederilor constituţionale, situaţie în care "demoazela" Roberta Anastase era bună de puşcărie.
Evident că nici una dintre aceste variante nu a convenit judecătorilor, aşa că au au ales-o pe a patra, şi anume "să înceapă cu o pauză" până săptămâna viitoare, pentru a studia mai bine cazul.
Nu înţeleg ce e aşa de mult de studiat la o înregistrare video de câteva zeci de minute, mai ales că aici, spre deosebire de "pixelul albastru", este vorba de o înregistrare făcută cu camerele "oficiale" ale Camerei Deputaţilor şi postată pe saitul oficial al instituţiei, deci nu se pune problema de "ruşine Dinu Patriciu".
Numai că, judecătorii CC nu au vrut să îl supere, deocamdată, pe Traian Băsescu, care tocmai s-a liniştit după demiterea lui Blaga. Sau poate, cei 9 onorabili judecători, 4 ai opoziţiei, 4 ai PDL-ului şi unul de la UDMR, şi-au luat o pauză pentru a se consulta, cel puţin unii, cu cel căruia îi datorează funcţia şi căruia îi pupă pulpana de frică să nu îi trimită la "braţele de muncă".
Pe scurt, cred că cel puţin o parte dintre distinşii judecători ai Curţii Constituţionale au avut nevoie de girul lui Băsescu pentru "a o face" pe Roberta. Până nu dă Băsescu "verde", lu' "aia mică" (mică pe dracu') nu i se atinge nici un fir de păr.
Însă, după cum Băsescu a dovedit în nenumărate rânduri, el se poate debarasa de oameni foarte repede după ce prestaţia lor nu îi mai e de folos sau asocierea cu ei îi poate dăuna.
Roberta nu ar fi nici prima şi nici ultima.
Aş aminti aici doar "cazul" Ritzi care, după ce i-a slujit beizadeaua pe toată durata campaniei pentru europarlamentare, furnizându-i suport moral, uman şi logistic din gros, că tuta nu ştia nici să lege două cuvinte, a fost aruncată "pradă leilor" de către Băsescu la prima adiere potrivnică.
Nu m-ar mira ca şi de data asta să vedem o despletită care stă pe marginea şanţului şi se întreabă:
"Cu ce am greşit? Eram atât de apropiată de domnu' preşedinte...! Nu înţeleg."
Lasă, fată, nu îţi mai bate capul. Tu nu înţelegi nici cum se fac copiii, aşa că...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.