Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 26 ianuarie 2012

România, ţară curmalieră

(Rog cretinii să nu se alarmeze, că nu e ce cred ei.)

În frumoasa Românie, scăldată de soarele tropical, unde dunele deşertului se întind cât vezi cu ochii, întrerupte ici şi colo de oaze umbrite de curmali la umbra cărora românii îşi găsesc adăpost de arşiţă, grijindu-se de adăparea turmelor de cămile, puterile străine invidioase pe traiul îmbelşugat şi seren al cetăţenilor patriei noastre au organizat un atac terorist folosind o armă meteorologică şi... A NINS.
Şi s-a terminat jmecheria.
Ne-a prins total nepregătiţi, noi nefiind obişnuiţi cu astfel de fenomene meteorologice, cel mai extrem fenomen meteo pe care l-am pomenit vreodată fiind curcubeul. Chiar şi vântul provocator de furtuni de nisip se opreşte la graniţele patriei, neîndrăznind, parcă, să strice echilibrul paradisiac al societăţii noastre.
Frigul şi viscolul au făcut ravagii, mai ales datorită faptului că la noi în ţară, prin binecuvântarea lui Dumnezeu, este o temperatură aproape constantă de 28-30 grade Celsius tot timpul anului.
Istoria ţării noastre consemnează însă şi vremuri (foarte îndepărtate) când temperaturile au scăzut chiar şi până la 25 de grade, cetăţenii fiind nevoiţi să poarte fular şi mânuşi, însă asta a fost demult, şi doar ca fenomen izolat asociat cu prăbuşirea unui asteroid gigantic pe Pământ.

Cam aşa ar suna un comunicat oficial care să justifice faptul că, în România reală, venirea iernii (pe bune), a prins, la dracu', din nou, autorităţilii cu izmenele în vine, adicătelea total nepregătite.
Oricât s-a frăsunit bocul să ne spună că el nu doarme nopţile, că e la butoane ca la "păcănele" cu "comandamentul de iarnă", că toată lumea e pregătită şi situaţia e sub control, vremea (şi aici sigur e mâna agenturilor străine) a ţinut cu tot dinadinsul să îi demonstreze că minte ca un nesimţit.
Toate contractele alea de deszăpezire semnate în grabă de ministresa transporturilor la sfârşitul anului 2011 şi-au dovedit din plin eficacitatea: hârtie de şters la băsesc.
Şi am văzut iar jandarmi, militari, pompieri, poliţişti, luptându-se din răsputeri să "scoaţă la vopsea" obrazul gros şi buhăit al ălora de ne mint că "ştiu ce fac şi au soluţii la toate".
Pe dracu'!
Într-o încercare pe cât de disperată , pe atât de penibilă de a da impresia că face ceva, bocul şi-a luat câţiva trepăduşi şi s-a dus pe A1 (de fapt, cred că oprea şi boagiu l-au scos pe ăla micu' la zăpadă, să se bucure şi el) şi întâlnind tehnologia de vârf a României în materie de deszăpeziri - militari cu lopeţi - a pus şi el mâna pe o lopată şi a zgârmat niţel zăpada, ca să dea bine la poză. Că uitai să zic, erau jurnaliştii după el de ziceai că e cineva important, sau ceva.
Pe urmă, "nici mai mult, nici mai puţin" (citat băsescian) a zis bocul că va scoate tancurile.
?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ce?
Ca să dea zăpada?
Poate doar dacă folosesc aruncătoare de flăcări.
Bocul uită că acum o lună şi un pic, la parada de 1 Decembrie, în mijlocul Bucureştiului, pe asfalt, la temperatură bunicică, unul din tancurile de la paradă... s-a fărmat. Adicătelea s-a oprit şi nu a mai vrut să plece nici d-al dracului, de l-au tras până acasă cu alt tanc.
Păi dacă rămâne vreunul înzăpezit în troiene... nici dracu nu îl mai scoate în veci. Că un autoturism, un microbuz sau un camion le mai tragi cu macaraua, mai bagi un tractor, mai..., da la un tanc ce bagi să-l scoaţă? Aud?
Şi nici nu am auzit ca banii din contractele de deszăpezire (vreo 90 de milioace de euro) să se dea la... UM de tancuri.
Banii s-a datără la băieţii care îşi plimbă cururile grase în Veiron şi stau la căldură când bate crivăţul.
Deci zăpadă cât cuprinde iar utilaje ioc.
Aşa că, până la primăvară, conducerea de partid şi de stat ne recomandă... să hibernăm.

Pentru coneseuri: ANDĂR DĂ COCONAT TRIIIIIII!



PS
Curmalul este un pom fructifer şi nu are nici o legătură cu părţile corpului uman unde unora le place să pupe.

2 comentarii:

  1. I'll always remember
    Our summer in Hawaii
    Aloha mi amore

    Nu e rea ideea

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce esti indignat,asa cum ai mentionat asemenea fenomene meteorologice nu se produc la noi in tara,sau din nu se stie ce mister neelucidat inca,doar o data pe an,in mod misterios intre 15 Noiembrie si 15 Martie,asa ca nu vad de ce ar fi nemultumit cetateanul?Daca ar stii cu precizie ,bietul de el ca s-ar intampla la fel in fiecare an probabil n-ar mai circula pe-afara in astea 4 luni!

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.