Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 22 septembrie 2010

Fetele lu' tata...






Lista Primarii


Clipurile de mai sus sunt "decupate" din şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 21.09.2010, pe site-ul căreia poate fi gasită întreaga înregistrare.
Vreau să comentez din nou nivelul stratosferic la care ajunge nesimţirea unei dudui care, ajunsă "mare" pe criterii pe care nu are rost să le comentez, se comportă ca pe moşia lu' tac-su.
Dacă ascultaţi atent, în primul clip, când un deputat îi spune Robertei că "nu poate conduce în felul ăsta o şedinţă", mirobolanta "prezidentă" îi replică: "Mă lasă atât de rece, că nici nu vă închipuiţi".
Acuma... nu ştiu dacă uitaseră ăia să dea drumul la căldură sau uitaseră vreo uşă deschisă şi o "trăgea corentu" sau plecase de acasă astă vară şi rămăsese cu hainele subţiri pe domnia sa, dar eu i-aş adresa (nu pot să zic "i-aş pune") Robertei o întrebare auzită la mine în cartier de la un prieten, profesor universitar, doctor, inginer, laureat al premiului Nobel pentru mâncat seminţe: dacă tot o lasă rece, nu vrea să o lase şi întinsă pe masă şi cu spume la gură... ca berea? Prietenii ştiu de ce.
Al doilea clip l-am postat pentru că îmi aduce aminte de o altă blondă băsisto-PDL-istă, care alerga despletită cu un bileţel roz în mână ca să-l scape pe "tătuca" de Tăriceanul cel cu 7 capete.
Aţi ghicit, e vorba de Nuţi, spaima... Constituţi.
Şi iat-o, măre, pe Roberta, venind val-vârtej cu un snop de foi (pe care le primise în pauza publicitară de la "tătucul" care îi dăduse SMS în timpul şedinţei ca să o salveze de câinii care îi săreau la jugulară, după care, drept recunoştinţă, se va lăsa, probabil, cu întâlnire la drum de seară şi prestaţii orale, adicătelea discuţii pentru binele şi propăşirea poporului suveran).
Şi unde nu începe Roberta a ţipa şi a flutura la foi şi a arunca cu sudalme în stânga şi nu în dreapta "eşicherului politic", de ziceai că se dărâmă cerul.
Acuma... Eu nu înţeleg.
Ori "tătuca" nu i-a zis şi ce tre' să zică, ori duducuţa e "lemn de plop".
Că a zis că unii a cerut bani ca să fugă de la vot.
Din "docomientele" prezentate, nu se vede decât o înşiruire de primării, şcoli şi grădiniţe pentru care se solicită bani de reparaţii şi reabilitări.
Nu sunt eu "specialist", dar nu cred că e "de ruşine" să ceri bani pentru şcoli şi grădiniţe. Sau, cel puţin, nu la mine în cartier.
Plus că, fapt constatat şi la numărătoarea voturilor, Roberta stă prost de tot cu matematica. Zicea ea că "ăia" au cerut 127 DE MILIARDE. Eu am presupus că "de lei" pentru că, dacă PDL-ul avea suma asta în euro, se rezolva criza. Nici de "lei noi" nu puteau să fie, pentru că 127.000.000.000 de RON, dacă îi schimbăm în euro la un curs de, hai să fim generoşi, 5lei/euro, ne dă 25,4 miliarde de euro, deci iar se rezolva cazul.
Aşa că nu pot decât să presupun că Roberta s-a referit la 127 miliarde lei vechi.
Mda!
Dar aici vine problema.
Că ceea ce a spus ea e total ilogic, dovedind că "mate" nu e singura disciplină de la care a chiulit.
Păi dacă ăia au cerut bani ca să plece din sală, iar matale zici că PDL-ul nu a cedat "la şantajul murdar", de ce au mai plecat?
Pe de altă parte, deoarece au plecat toţi "ăia" din sală, înseamnă că cererile le fuseseră satisfăcute şi s-au dus "să facă rodaju", caz în care şi tu, Roberta, şi partidul tău, sunteţi la fel de "în rahat".
Dar nu-i problemă! Probabil ţi-a zis "tătuca" să nu bagi în seamă toate detaliile. Oricum unii şi-au dat seama de vrăjeală, alţii îşi vor da seama, iar pentru cea de-a treia categorie, din care faci parte şi tu, e inutil să explici.
Of!!!
Ce mândru tre' să fie "tătuca" de fetele lui...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.