Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 20 septembrie 2010

De ce o prefer pe Zoe Ceauşescu, Robertei Anastase

Am văzut, Dumnezeu să mă ierte pentru gândurile pe care le am acum, una dintre cele mai elocvente dovezi că actuala conducere a României nu este doar cretină, incompetentă şi mincinoasă, ci şi infractoare în modul cel mai nesimţit.
O demonstrează votul din Camera Deputaţilor asupra legii pensiilor, ocazie cu care, preşedinta a ceea ce se vrea "unul dintre forurile reprezentative ale poporului", a comis unul dintre cele mai directe şi ticăloase atacuri la ceea ce se cheamă "democraţie".
Mai exact, după ce parlamentarii opoziţiei au părăsit sala de şedinţă (că doar d-aia îi plătim, să plece, nu să moară cu guvernul în dinţi), "parlamentarii arcului guvernamental" s-au apucat să voteze legea de capul lor.
Şi aici începe aberaţia.
Pentru că, dacă e să ne luăm după site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, există în total 333 de deputaţi. Dintre aceştia 95 sunt de la PSD+PC (= love) şi 52 de la PNL (fără love). Matematica simplă, de clasa a doua, hai a treia, ne spune că 333-95-52= 186 deputaţi aparţinând PDL+UNPR+UDMR+minorităţi+independenţi.
Nici dacă onorabila fostă-defilatoare-în-costum-de-baie s-ar da cu posteriorul său (acum cât o insulă din Pacific) de pământ, nu ar putea scoate mai mulţi.
Mai puţini se poate, pentru că nu aş crede că îi lovise pe deputaţi, chiar în ziua aia, pofta de muncă şi veniseră toţi, aşa cum se şi vede, dealtfel, în imagini (fără pixeli multicolori).
Fosta "miss" se apucă, deci, cu sârg, să numere voturile în cel mai pur stil de Ghiţă Pristanda: "260 pentru".
De unde, fata tatii? De unde?
Că de toţi sunteţi 186, cum ne spune matematica de la Pitagora încoace. Nu mai zic că mai sunt câţiva prin guvern, câţiva prin comisii, unii pe la delegaţii, alţii pe la bufet...
Bine, eu ştiu că matale faci cât 3 de când ai început să te dedulceşti la şaorma, dar nici chiar aşa.
La capitolul ăsta o prefer pe Zoe Ceauşescu. Nu a fost ea "miss", nu a fost nici preşedinta Camerei Deputaţilor, dar era un matematician excelent.
Adicătelea era cu integrale, cu probabilităţi, cu calcule diferenţiale... nu cu "260 pentru".
Din pură "onoare" de matematician, "fiica cuplului dictatorial" nu ar fi minţit niciodată cu privire la numere.
Însă Roberta Anastase, frumoasă şi gingaşă ca un caşalot eşuat pe plajă, ori minte cu nesimţire, ori e adevărat ce se spune despre manechine şi "miss"-uri. Că IQ-ul lor nu depăşeşte numărul de la sutien.
Dar atunci mă întreb: în baza a ce "numere" a fost promovat Robertaaaa?
Oricum, lăsând gluma, farfuza asta care face parte din gaşca PDL-istă ar trebui să simtă pe pielea ei o pereche de cătuşe, măcar pentru înşelăciune, dacă nu pentru infracţiuni contra statului. Şi cu ea şi cei care i-au ordonat să facă asta, că doar nu sunt nebun să cred că e dotată cu gândire proprie.
Plus că "are urme atât de evidente de inteligenţă" încât nu numără niciodată la fel, la diferenţă de câteva secunde, astfel că, dacă stai să urmăreşti doar cifrele, ai impresia că 20-30 de deputaţi stau la uşă şi tot intră şi ies şi iar intră şi iar ies.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.