Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

vineri, 2 iulie 2010

Excursie la inundaţii

În prima zi a lui "cuptor" s-a desfăşurat o nouă etapă a programului de succes "Rumenia, ză lend of ciois".
Intrigaţi că turiştii nu daură năvală să cheltuiască marafeţi în România, ci se încăpăţânează inexplicabil să se ducă în Bulgaria, Turcia sau Grecia (halal "grecizare"), guvernanţii conduşi de ministresa turismului Elena Udrea au dat un exemplu de "obiective" care merită vizitate în frumoasa noastră ţară.
Ce dacă bulgarii au preţuri mai mici?
Ce dacă turcii au servicii mai bune?
Ce dacă grecii au marea mai albastră?
Într-un exemplu de solidaritate cu turismul românesc, guvernanţii au vizitat inundaţiile din Moldova, obiective turistice unice în Europa şi, dacă stau să analizez puţin (foarte puţin), chiar în lume.
Unde altundeva în lumea asta mai poate vedea turistul cu teşchereaua plină viituri ca-n România, viituri care se încăpăţânează să... vină în ciuda digurilor executate la cele mai înalte standarde?
Unde în lumea asta mai poate simţi turistul valul de adrenalină care îi inundă trupul atunci când fuge din faţa unui perete de apă înalt de 2 metri care mătură totul în calea sa?
Unde mai poate filma cu camera sa de 10-15 salarii medii prăbuşirea unei case izbită de ape?
Unde se mai poate simţi măcar semizeu, oferind unor fiinţe aproape umane, din punctul său de vedere, două conserve şi o sticlă de apă, adică exact atât cât oferă guvernul?
Plus că pasionaţii de sporturi extreme pot experimenta "raftingul" pe viitură de la Suceava la Galaţi pentru suma modică de... 25% din costul echipamentului unui pompier sau jandarm care participă la acţiunile de salvare.
Are Bulgaria, Turcia sau Grecia asemenea oferte.
NU.
Atunci de ce se duc turiştii acolo?
Sunt două variante:
- ori toţi turiştii din lume sunt cretinoido-retardo-imbecili şi nu înţeleg adevăratele valenţe ale termenului de "turism";
- ori guvernanţii Românicăi sunt nesimţito-retardo-imbecili şi habar n-au cum se conduce o vacă la păscut, darămite o ţară, mai ales aflată cam jumătate sub ape.
Vă las pe dumneavoastră să decideţi care dintre cele două ipoteze este cea mai plauzibilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.