Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 29 iulie 2010

Explor dă carpetien gardăn

"Un scris cu o imagine în spate"
Aşa vrea ministresa turismului, Elena Udrea, să atragă milioane de turişti care să cheltuie miliarde de euro în România şi să ne scoată din căcat. Iată... chestia:


Deci imaginea asta, poza asta, desenul ăsta împreună cu "exploraţi grădina Carpaţilor" ar trebui să-i facă pe unii să dea buluc în România?
Măiculiţă!
Asta e tot ce au putut "specialiştii" de la Ministerul Turismului după "studii făcute atât în România cât şi în străinătate", după cum declara însăşi Elena Udrea?
Dumnezeule mare!
Pare mai degrabă o reclamă la un magazin de etnobotanice decât o invitaţie la turism.
Şi unde mai pui că pentru căcatul ăsta se vor cheltui cam 75 de milioane de euro. "Din bani europeni", zicea coana Udrea, de parcă banii europeni sunt aşa.. o chestie ezoterică. Păi de atâţia bani nu puteai, cucoană, să faci matale niscaiva şosele, niscaiva poduri, în locul ălora luate de ape, că eşti şefă şi la "dezvoltare", să cureţi, dracului, "Carpathian garden" de pet-uri şi gunoaie? Iar pentru "logo" te ajutam eu. Îi dădeam lu' fiică-mea neşte carioci şi o lăsam să deseneze ce vrea ea. Şi pun pariu că ieşea mai bine.
M-a mai amuzat o declaraţie a Elenei Udrea, care spunea că, vezi Doamne, poporul chinez va da buzna să facă turism în România "ca să îşi găsească jumătatea sufletului", şi "cultura Chinei e foarte apropiată de cultura din România".
Băi fratee...!
Eu ştiam că doar "moldoveanul şi munteanul sunt fraţi buni cu ardeleanul".
Acuma "codru-i frate şi cu chinezu"?
Să nu înţeleagă cineva că am ceva împotriva poporului chinez. Dimpotrivă, admir China pentru cultura ei fabuloasă, pentru istoria incredibilă şi pentru fenomenala voinţă de a se ridica prin propriile puteri. Nu am nimic nici cu alte popoare.
Comentez numai aberaţiile pe care cea desemnată să "păstorească" turismul românesc le poate debita pe foarte mulţi bani (europeni sau băştinaşi).

Şi dacă tot e cu aducerea turiştilor în România, hai că propun eu un clip şi un slogan de promovare.
Voi descrie în cuvinte videoclipul pentru că, neavând la dispoziţie 75 de milioane de euro, nu îl pot realiza "la înalte standarde de calitate".
Iacătă-l:
Se succed imagini cu mari metropole îmbâcsite de poluare, autostrăzi supraaglomerate, lupte de stradă, războaie, atentate, incendii de pădure, inundaţii devastatoare, erupţii vulcanice, zonele îngheţate de la cercul polar etc.
O voce de fundal comentează: "Te-ai săturat de poluare, de aglomeraţie, de nesiguranţă, de frică, de foame, de calamităţi? Te-ai săturat să lupţi cu natura şi cu oamenii ca să supravieţuieşti?"
Pe ecran apare scris sloganul cu litere imense:

Vizitează România!
Vei învăţa să preţuieşti ceea ce ai.

ZĂ END.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.