Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 5 iulie 2010

Nu-l mai enervaţi pe preşedinte!

Mi-e silă.
De câteva zile mi-e silă crâncen când mă uit la televizor.
Şi asta pentru că "bădica Traian" s-a sculat şi a pornit prin ţară împărţind scatoalce în stânga şi în dreapta.
Bătaie părintească, bineânţeles, că "când te bate tatăl nu e chiar aşa de rău" (Videanu) iar "noi suntem urmaşii lui Traian Băsescu" (Udrea).
Preşedintele e supărat rău pe români. E supărat că şi-au construit casele unde nu trebuie, e supărat că nu au asigurări, e supărat că calitatea învăţământului nu e bună, e supărat că oamenii nu şi-au tencuit casele "făcute de stat", e supărat că mămăicile mint şi că se uită la "televiziuni"...
În general e cam nervos. Cam prea nervos faţă de cum i-ar sta bine unui preşedinte de ţară. Începe să-mi amintească de prietenuil domniei sale care îşi halea cravata în direct la televizor, preşedintele Georgiei, dacă nu mă înşel.
Plus că Băsescu nu a avut absolut nici o logică în tot ce a scos pe gură zilele astea.
Mai întâi s-a răţoit la oameni că de ce şi-au făcut casele "acolo". Păi simplu, "mister prezidănt", pentru că acolo era "vatra satului" şi acolo o făcut şi mămuca o casă. Alt loc nu a avut, că acolo i-o dat bunicu zestrea.
E o explicaţie logică? Eu cred că e.
În al doilea rând, faza cu asigurările locuiţelor.
Şi care era diferenţa? În afară că nu mai costa statul, care e diferenţa în faţa viiturii între o casă asigurată şi una neasigurată? Şi ce legătură are asigurarea casei cu faptul că de 2 ani nu s-a reparat digul? Las la o parte că, după inundaţiile de acum 2 ani nici cel mai cretin asigurator nu încheia o poliţă pentru o locuinţă din zona aia.
În al treilea rând am avut impresia, sau poate nu a fost o impresie, că Băsescu i-a spus femeii care se recomandase ca şi cadru didactic că merită să i se taie salariul şi, eventual, chiar să îi ia apa casa, pentru că "la ce nivel are învăţământul românesc...". Adică femeia aia de la ţară e responsabilă de starea sistemului românesc de educaţie? Păi zii frate aşa! Aia e de vină? Uau! Şi eu care credeam că e o sinistrată oarecare! Cât de înşelătoare sunt aparenţele, şi cât de uşor poţi confunda o sabotoare a sistemului naţional de învăţământ cu o biată femeie nenorocită de ape...
În al patrulea rând Băsescu mai avea niţel şi îl plesnea pe un ţăran care "beneficiase" de casă construită de stat în urma unor inundaţii precedente. "Uite! Asta e din 2008, construită de stat, o recunosc!" a strigat isteric cel cunoscut ca şi preşedinte al României izbind cu palma într-un stâlp de rezistenţă. Nu ştiu câţi şi-au dat seama că, de fapt, acele palme erau date peste faţa proprietarului pentru că "nici măcar nu ai tencuit-o!". La întrebarea legitimă "cu ce?" Băsescu a răspuns filosofic "cu muncă". Ca şi la treaba cu asigurările, nu am înţeles dacă viiturile ţin cont de tencuială şi ocolesc cu grijă casele care o posedă, pe ea, pe tencuială. Pentru că dacă o casă tencuită se dărâmă de la ape exact ca şi una fără, atunci nu merită efortul iar Băsescu e iarăşi aberant.
În al cincilea rând, a fost explicaţia dată de preşedinte unei mămăici pe care încerca să o convingă că minte: "Minţi când spui că primarul a furat banii de dig. Pentru dig nu s-a dat nici un leu, s-au dat bani pentru un canal care nu s-a mai făcut."
Asta e tare de tot pentru că se înscrie în "galeria vânzărilor anterioare": "am casă în Băneasa pentru că am vândut casa din Otopeni". Daaa? Bine! Da' pentru a din Otopeni de unde avusăşi bani? Hai să ajungem la bani. La PRIMII bani. Aşa şi aici. Deci primarul e nevinovat. El nu a furat banii de dig (poate nu a furat nici un ban). Şi nu i-a furat pentru că nu au fost bani de dig. În schimb au fost bani de canal, care canal nu s-a mai făcut, dar asta nu e treaba ta, că m-ai întrebat de dig nu de canal. Dar UNDE SUNT BANII PENTRU CANAL? Şi de ce nu s-au dat bani pentru dig? Mi se pare mie sau Băsescu a zis ceva de genul "nu primarul e de vină că mie nu-mi pasă de voi, lua-v-ar dracu'!"?

D-aia zic.
Nu-l mai enervaţi pe preşedinte, că omul, la mânie, nu ştie ce spune.
Şi poate face vreun atac, ceva, şi rămânem fără preşedinte care să ne conducă prin deşertul viiturilor ucigaşe pentru prevenirea cărora EL ŞI AI LUI NU AU FĂCUT NIMIC.
Şi, dacă am putea, ar fi bine să dispărem din faţa lui, preferabil pentru totdeauna, ca să nu-l mai enervăm cu problemele noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.