Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 3 iulie 2010

Impertinenţa care ucide

Am văzut astăzi ceea ce se poate numi partea a doua a deja serialului "Excursie la inundaţii".
De data aceasta "special guest" a fost însuşi preşedintele Românuiei, Traian Băsescu, care, probabil, temător că vreunul din miniştri i-ar putea "lua faţa", a ieşit brusc din ascunzătoare şi a dat o raită pe la dezastru.
Cu un tupeu care iese lejer din orice scală, Băsescu a început să se răţoie la oameni în stânga şi în dreapta că de ce şi-au făcut casele acolo, că de ce nu au asigurări, că să nu aştepte de la stat să le facă alte case...
Culmea a fost atinsă atunci când, faţă în faţă cu o femeie care spunea că este cadru didactic, cel care mesteca acum câteva luni teza cretină a "poporului suveran", a făcut-o pe aceasta "ţaţă" pentru că femeia şi-a permis să îi spună că din 1100 de lei ce urmează să i se reducă cu 25% nu are de unde plăti hrana, darămite asigurare la locuinţă.
Vădit deranjat că nu a fost primit cu pâine şi sare, eventual şi cu texte scrise cu oi pe dealuri, "preşedintele" a făcut stânga-nprejur pe călcâie şi a plecat.
Tot pe la inundaţii a fost şi madam Udrea şi am rămas fără aer de uimire când am văzut-o dând un interviu sub un pod aproape prăbuşit şi vorbind despre... branduri, despre potenţial turistic, despre... ABERAŢII...
Dar cel mai impertinent, criminal de impertinent, mi s-a părut astăzi Emil Boc.
După ce ieri "făcea frumos" pentru presă umplând stângaci un sac de pământ pentru consolidarea unui dig, deşi ar fi fost mai util, din poziţia pe care o ocupă, să cheme o unitate de intervenţie dintr-un judeţ neafectat de inundaţii pentru a suplimenta eforturile de controlare a viiturilor, "monsiu" premier s-a burzuluit la un jurnalist, sau aşa ceva, care l-a întrebat de ce nu s-a dat jos din elicopter în localităţile cele mai greu lovite de ape.
"Nu faci tu programul primului ministru" s-a răstit Boc.
Ce face ma?
Ba tocmai asa e!
Orice catăţean al acestei ţări FACE programul primului ministru, al miniştrilor, al parlamentarilor şi chiar al preşedintelui, pentru că fiecare cetăţean i-a ANGAJAT pe ăştia să PRESTEZE UN SERVICIU pentru el.
Întreaga clasă politică, întreg aparatul de stat, începând cu preşedintele şi terminând cu ultimul poliţist sau funcţionar public SUNT SALARIAŢI AI FIECĂRUI CETĂŢEAN ŞI PRIMESC LEAFĂ PENTRU A FACE CEVA PENTRU CARE CETĂŢEANUL, ŞEFUL LOR, NU ARE TIMP, PREGĂTIRE SAU CHEF SĂ FACĂ.
Din acest punct de vedere, între preşedinte, premier şi pompierii, jandarmii şi poliţiştii care au salvat oameni nu este nici o diferenţă. Sau poate e una: unii şi-au făcut datoria, munca pentru care sunt plătiţi, alţii nu.
D-aia orice om din ţara asta, mai ales într-o situaţie atât de dramatică, POATE SĂ-L CHEME PE "PRIMUL MINISTRU" şi să-i dea două palme pentru că a umplut saci pentru poză în loc să facă treaba pentru care e plătit, şi anume să administreze CU CAP România.
Aşa că, dom' premier! Băi, trăi-ţi-ar! Tu nu eşti stăpân pe ţara asta, tăticu! Nici tu, nici stăpână-tu de la Cotroceni. Voi, ca şi mulţi alţii, sunteţi nişte lefegii care daţi cu sapa la firma România care are 22.000.000 de acţionari. Şi fiecare dintre acţionarii ăştia vă fac vouă programul aşa cum cred ei că îi slujeşte mai bine.
Aşa că, data viitoare, în afară de cazul în care vii cu ţară de la tine de acasă, mucles praleo cu programu' că lucrezi la patron.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.