Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 31 martie 2011

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

 
Scriu acest text în seara care, după spusele unora, ar trebui să separe două ere în istoria României.
În această noapte, la ora 0, România va ieşi din recesiunea economică în care se zbate de vreo 2-3 anişori. Datele statistice vor confirma, sunt sigur, că pentru al doilea trimestru consecutiv avem "creştere economică" de 0,000000000000000000000001%. Două trimestre pe creştere, deci am ieşit din recesiune.
Ceea ce mă face pe mine să compar ultima noapte de recesiune cu "ultima noapte de dragoste" este faptul că, după părerea mea, ieşim din recesiune pentru a intra în COLAPS.
Şi va fi "întâia noapte de război".
Preţul energiei electrice va creşte, drept pentru care se vor scumpi toate produsele, DIN NOU.
Pentru a face economii la buget, onor guvernul va concedia (că doar şi-a tras cod al muncii favorabil) zeci de mii de oameni din sistemul bugetar.
Deja se închid spitale, deci vom fi mai bolnavi.
Se dau afară cadre didactice, deci vom fi privaţi de educaţie.
Se concediază angajaţii de la finanţe, deci vor fi mai mulţi evazionişti.
Se concediază angajaţii de la interne, deci vor fi mai mulţi hoţi, tâlhari, violatori.
Plus că, pentru pensionari, fiecare angajat, la stat sau la "privat", însemna încă un contributor la sistemul de pensii. Iar câteva zeci de mii de contributori vor dispărea. Pe cale de consecinţă logică, câteva mii de pensii nu vor mai putea fi plătite.
Şi vom începe să simţim cu adevărat banii luaţi de la FMI. Nu în investiţii, proiecte sau alte gogomănii de prostit cimpanzei... Nu....
Îi vom simţi în fiecare cent pe care îl vom înapoia deşi nu am beneficiat cu nimic de el si care se va înfige în noi şi în copiii noştrii ca un pumnal. Sunt 2.200.000.000.000 de cenţi-pumnale pe care le vom îndura într-un război în care nu vom avea cine să ne oblojească rănile, cine să ne înveţe să scriem celor de acasă, cine să ne plătească soldele, cine să ne mai apere, din când în când de JAVRE...
Un război în care nu vom avea nici morminte pe care să plângem.
Un război care începe în noaptea asta.

4 comentarii:

  1. Din pacate Misule, nu sunt de vina ei ca fura, ci noi ca-i lasam. Si as face un ramasag ca dupa ce va disparea ciuma asta portocalie, vor fi destui care sa zica "bine ca am scapat de astia, hai sa vedem ce facem in continuare". Important este ca cei care vor veni, sa fie in stare sa recupereze destul de mult de la capusele astea, pentru ca datoria ce o va plati chiar si nepotii mei, sa fie cat de cat suportabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. pesimist, dar extras din realitate! te-ai gandit sa te duci intr-o tara civilizata?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Sebastian: Daca ne lasam mereu in "cei care vor veni", suntem morţi. NOI trebuie "sa venim" de fiecare data. NOI, ROMÂNII.
    @Anonim: Mi-a trecut prin minte. Din păcate, iubesc ţara asta... Şi mai e ceva: când îţi intră hoţii în casă, nu te muţi la vecini, ci pui mâna pe par şi le dai la mir.

    RăspundețiȘtergere
  4. suntem foarte constienti ca ne ne udc spre dezaastru,ca ne omoara la propriu si chiar nu putem face nimic? putem numai sa recnoastem si sa comentam?avem un avantaj din comentarii?chiar nu ne putem uni si sa-i dam jos?de ce nu se lucreaza pamantul din nou?taranul ar fi foarte bucuros acum sa se infiinteze ceapeurile sa-si ia si el o cota parte si sa redevina romania cea a fost odata....putem face asta PENTRU NOI?????

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.