Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 17 martie 2011

Te reneg, populaţie a României!

Poporul român nu mai există.
În locul său a rămas o populaţie penibilă, vorbitoare de "romgleză" cu accent "mess".
Am avut revelaţia asta acum câteva zile când am văzut un interviu acordat de Dan Puric în 2009, dacă nu mă înşel.
Apoi, confirmarea a venit ieri, în ziua moţiunii de cenzură pe tema Codului muncii.
De ce vorbesc despre "populaţie" şi nu despre "popor"?
Pentru că "populaţia" este o adunătură de indivizi care, la un moment dat, ocupă un anumit teritoriu. Indivizii sunt aproape izolaţi unul de celălalt, interacţionând puţin sau deloc, iar dispariţia sau moartea unuia nu-i afectează cu nimic pe ceilalţi.
Cu "poporul" e mai complicat.
Un popor are în comun, ca liant între indivizi, noţiunile de "trecut", "prezent" şi "viitor".
Un popor gândeşte, simte, suferă şi acţionează într-o perfectă sincronizare a indivizilor săi, pentru binele indivizilor săi.
Un popor se bazează pe trecut, acţionează în prezent şi îşi asigură viitorul.
Un popor nu trebuie să aibă nici măcar o ţară, un teritoriu anume, pentru a fi un popor.
Dau exemplu poporul evreu, care timp de multe sute de ani a fost împrăştiat prin toată lumea, însă nu a uitat şi nu a abandonat niciodată visul comun la o patrie. Şi au acţionat toţi pentru a o câştiga. Şi au câştigat-o.
D-aia sunt un popor.
Pe teritoriul României nu mai există "poporul român".
Pentru că indivizii vieţuitori aici nu îşi mai cunosc trecutul (iar de cel pe care îl cunosc, parcă le e ruşine), nu fac nimic în prezent şi îşi distrug viitorul cu o ură aproape viscerală.
Teritoriul administrativ-teritorial cunoscut sub numele de România este locuit, momentan, de o populaţie care nu înţelege aproape nimic din specificul zonei, nu e interesată în a o conserva sau în a o folosi în mod logic şi raţional, ci doar de a suge cât mai multe resurse într-un timp cât mai scurt, după care, invariabil, teritoriul va fi părăsit.
Asta ar fi singura explicaţie logică a faptului că, în timp ce se dezbătea în Parlament o problemă de o importanţă capitală pentru toţi cetăţenii României, nu s-au găsit să protesteze decât o mână de nefericiţi.
Nu te poţi numi "popor" când mori de foame şi de frig în casă cu trei şube pe tine, dar îţi tremură izmenele de frică atunci când trebuie să îţi spui nemulţumirile.
Nu te poţi numi "popor", atunci când ai certitudinea că de mâine în colo tu, familia ta, părinţii tăi, copiii tăi, veţi fi ca frunza în bătaia vântului în faţa oricărui cretin care a ajuns şef pupând cururi sus-puse, şi totuşi să stai acasă şi să te uiţi la telenovele.
Nu te poţi numi "popor" atunci când alegi să lingi mâna care te loveşte, cu nădejdea cretină că, poate, nu te va omorâ.
Ştii ceva?
O SĂ MORI!
SIGUR!
Poate nu azi. Poate nici mâine.
Dar poimâine, stăpânul tău va găsi o altă javră, mai obedientă, mai simpatică, mai jucăuşă...
ŞI ATUNCI MORI!
Ne mai mirăm de ce primul ministru ungar zice ce zice...
Păi el conduce un popor, tăticu'!
Deşi din punctul meu de vedere, la "declaraţia" lui "vrem Ardealul" cel mai bun răspuns ar fi "ba pe mă-ta", nici nu pot să înghit totala lipsă de reacţie a populaţiei României şi a unui prim ministru român care o arde că-i mare ardelean, dar tace ca fecalul în boscheţi când este spânzurată efigia lui Avram Iancu.
Nu îndemn la nimic. Mie treaba cu "ne iau ungurii ardealul şi fug cu el" mi se pare o prostie, dar trecutul, istoria dispărutului popor român mă învaţă de IP şi de faptul că în unele zone, chiar şi acum, se vorbeşte încă de "măria sa Iancu, Crăişorul Munţilor".
Dar astea ar fi prerogativele unui popor...
POPULAŢIE A ROMÂNIEI, TE RENEG!

8 comentarii:

  1. Din pacate ai dreptate dar asta se intampla si din cauza faptului ca una din liniile pe care au mers politicienii "bocisti"a fost lipsa totala a dialogului atat cu sindicatele cat si cu celelalte forte politice. Oamenii s-au resemnat si asteapta, la fel ca ciobanul cel celebru, sfarsitul erei Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, un rau nu "trece".
    Daca nu faci nimic pentru a-l inlatura el se va amplifica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vis-a-vis de "lipsa de reactie a populatiei Romaniei", as dori sa fac un scurt comentariu: Probabil va mai amintiti de "revolta romanilor", locuitori ai judetului Mures, care se intampla undeva prin 20, 21 martie 1990...
    Un om (roman)a fost mutilat, altii batuti crunt pentru faptul ca au avut curajul sa strige "suntem romani si traim in Romania!", luand atitudine impotriva declaratiilor iredentiste ale lui Suto Andras sau cum naiba l-o fi chemand. Imi amintesc ca la acea data nea Nelu Cotrocelu (Ion Iliescu) n-a avut nicio atitudine pro-romani. Dimpotriva.
    Va intreb, credeti ca s-a schimbat ceva? Romanul poa' sa iasa in strada, sa strige cat il tin rarunchii ca-i mor copilasii de foame, c-o duce greu, ca de-abia se descurca de la o zi la alta... tot degeaba. Ia cineva atitudine? Rezolva ceva? NU!
    Atata timp cat tarisoara asta , e condusa de nemernici, sansele noastre sunt aproape inexistente.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca striga 10 romani, nu se va schimba nimic.
    Daca striga 22 de milioane...
    Zidurile Ierihonului au cazut de la mai putini.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-o tara democrata, unde mai exista unitate nationala, respect fata de conationali, poate. In Romania niciodata!
    Iertat sa-mi fie pesimismul, insa mi-e teama ca pentru noi nu se va mai putea face mare lucru. Culegem ceea ce am semanat!
    Mai nou, romanii traiesc gandindu-se ca proverbul "capul plecat, sabia nu-l taie", e potrivit vremurilor.Asta e "sloganul" la moda.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie,
    Dar cu umilinţă lanţu-l înconvoaie."

    De ce dracu' uităm mereu CONTINUAREA?

    RăspundețiȘtergere
  7. Din simplul motiv ca majoritatea prefera sa plece capul decat sa moara incercand sa "rupa lanturile". O fi lasitate, o fi resemnare, o fi dezamagire, o fi neincredere?
    Vremea eroilor a apus...

    RăspundețiȘtergere
  8. desi e cam tarziu, zilele trecute am dat de un articol in presa sportiva. Doar in presa sportiva! Oricat am urmarit emisiunile de stiri de la televiziunile care ar trebui sa trateze astfel de fenomene nu am vazut nici un comentari.
    Iti rtimit link-ul poate iti spui si tu parerea.
    http://www.sport.ro/video/unguri.html

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.