Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 9 august 2010

Permis pentru a ucide

Ieri, la Caransebeş, un puşti cu maşina a intrat pe pista aeroportului din localitate unde se desfăşura o cursă de motociclism şi, după ce "a dat o tură", a accidentat patru persoane şi a fugit.
Urmărit de motociclişti, acesta s-a refugiat în sediul poliţiei.
Cam aşa suna ştirea de ieri, sec, informativ.
Un puşti cretin de 25 de ani cu o maşină mai de fiţe (Alfa Romeo T-Spark) era să omoare patru oameni şi a pus în pericol viaţa juniorilor care se pregăteau de start în momentul intrării sale pe pista de motociclism.
De ce a făcut-o?
Păi...
Poate pentru că este fiul unui lider judeţean PDL iar asta i-a dat senzaţia de invincibilitate şi de intangibilitate. "Strigătul războinic" prin care ameninţa că îi omoară pe toţi cei prezenţi, fapt relatat de martori, denotă infatuarea nebunului care a mai făcut "gogonate" şi a scăpat datorită relaţiilor.
Nici măcar declaraţia tatălui, care, contactat de un post de televiziune, era consternat de cele întâmplate şi declara plângând că fiul său trebuie să răspundă pentru ce a făcut, nici măcar aceasta nu are darul de a-mi da mie o speranţă că în acest caz "se va face dreptate".
Şi asta pentru că astăzi au fost comunicate rezultatele analizelor pentru stabilirea alcoolemiei.
2,10-2,35 miligrame la litru alcool pur în sânge.
Ce înseamnă asta?
Că beizadeaua era beat rangă.
De ce cred că nu o să păţească nimic?
Să mă explic:
1. Bănuiesc faptul că cele două rezultate provin de la cele două probe de sânge care se recoltează , conform legii, la o oră distanţă în timp una de cealaltă. Rezultă faptul că flaifuşterul era "pe absorbţie", adică băuse cu ceva timp în urmă dar alcoolul nu fusese absorbit în totalitate din stomac şi intestin, deci mai avea "rezerve". Nu m-ar mira ca, datorită acestui fapt, un avocat "deştept" să "constate" şi un procuror şi un judecător "să fie de acord" că, deoarece incidentul s-a petrecut cu câteva ore înainte de recoltare, "calculul hârtiei" să arate că la momentul în care puştiul spulbera oameni el avea, de fapt, o concentraţie de alcool în sânge mai mică de 0.8/1000, adică să se aleagă cu o amendă.
2. Nu cred că vreuna dintre victime va primi mai mult de 10 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist. Pentru că dacă primeşte, nu mai merge treaba cu "împăcarea părţilor", deci dosarul penal "merge mai departe". Odată ce se creează posibilitatea împăcării părţilor, victimele, sensibilizate cu "mici atenţii", se vor înduioşa de soarta "tânărului" şi îşi vor retrage plângerile, motivând probabil că "e tânăr, a greşit, dar îi pare rău".
3. Nu înţeleg de ce prefectul judeţului a afirmat pe posturile de televiziune că "tânărul nu consumase alcool sau droguri" la numai 2-3 ore de la evenimente. Lăsând la o parte faptul că analizele de laborator l-au contrazis, aş vrea să ştiu cine i-a spus lui acest lucru. Dacă afirmaţia vine de la el, atunci e clar o încercare de a transmite "cum trebuie să iasă analizele" şi ar trebui să-şi dea demisia. Dacă a fost greşit informat, aştept demiterea celui vinovat.
4. Cum a ajuns beizadeaua de la locul în care a consumat alcool până la aeroport, muci de beat şi fără să-l oprească nimeni? Cum a intrat în halul ăsta pe un aeroport unde, teoretic, ar trebui să nu poată intra oricine şi oricum? Că nu cred că avea la el o sticlă de ţuică pe care a băut-o la marginea pistei.
Există o singură explicaţie logică: "jmecherii" cu rude sau relaţii în politică, cei care dispun de foarte mulţi bani, cei care fac parte din "clasa superioară" a crimei organizate, sunt intangibili şi au autoturismele "date în consemn" la cei care ar trebui să aplice legea. Nimeni nu îi opreşte pentru că sună imediat un telefon şi nefericitul care a făcut greşeala e şomer sau "plimbat prin ţară" cu serviciul de uită şi unde s-a născut.
Şi ne mai mirăm cum se pot întâmpla astfel de fapte!
Orice e posibil.
Pentru că cei care fac parte din "clasa conducătoare" au, nu-i aşa, PERMIS PENTRU A UCIDE.
Unii chiar au ucis oameni, unii au torturat oameni, unii au nenorocit familii întregi...
Şi cu toate astea zburdă liberi şi ultrabogaţi.
Pentru că ei sunt un fel de zerozeroşăpţi.
Nişte zeişori mai mici care stau alături de ZEUS.
Ei sunt arienii acestui popor şi ai acestor vremuri, cu drept de viaţă şi moarte asupra noastră, a "suboamenilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.