Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

duminică, 15 august 2010

Ave, Imperator, morituri te salutant

Primele salarii cu adevărat tăiate au venit. Oamenii se uită şocaţi unul la altul neştiind ce să mai creadă şi încotro s-o mai apuce.
Au fost, din nou, prostiţi.
Nu 25%, aşa cum s-a spus, ci, în unele cazuri, până la 40% din salariu le-a fost tăiat.
"Pentru că nu e din salariul net, ci din cel brut", motivează aceiaşi guvernanţi care acum o lună şi ceva se jurau pe mamele lor că nimeni nu o să ia mai puţin de 600 de lei. Ei bine, am văzut "fluturaşi" pe care scria la "rest de plată"... 0.
Cum să trăieşti cu 0?
Boc cred că îşi urăşte foarte tare părinţii, pentru că, după ce s-a jurat că "măsurile anticriză sunt decât până la 31 Decembrie", acum vine şi spune că se vor prelungi şi anul viitor. Las la o parte partea juridică, legală, care nu prea există (dar când a existat?), şi mă gândesc doar la faptul că limba română este recunoscută ca fiind foarte bogată în înjurături şi sudalme din cele mai "savuroase". La câte face Emilaşu', cred că nu trece secundă fără ca familia sa să fie "pomenită".
Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, peste România s-a abătut un val de căldură cum nu s-a mai întâlnit. Am avut nefericita ocazie să stau vreo două ore într-un spital cu cineva din familie. Au fost aduşi de ambulanţă peste 20 de bătrâni cărora li se făcuse rău din cauza căldurii.
De fapt, căldura insuportabilă e singurul lucru pentru care nu îi pot acuza pe actualii conducători ai ţării.
Şi în toată această nebunie, în toată această vânzoleală de muritori de foame, de muritori de cald, de muritori din toate motivele care nu ar trebui să existe într-o ţară normală, apare el... Caesarul.
Iese Băsescu la TV şi zice aşa... pe nepusă masă, că să vină opoziţia la el cu un program de guvernare, şi dacă îi place "îi cheamă la guvernare". Da' a mai zis şi că "aveţi grijă ce vă doriţi...".
Comentez întâi din punct de vedere legal.
De când preşedintele "cheamă" pe cineva la guvernare şi de când ăla de e "chemat" tre' să îi dea lui un program de guvernare pe placul său?
Bă, Băsescule, uită-te, trăi-ţi-ar familia, în fişa postului şi citeşte-o două săptămâni cum ai citit codurile. Tu, în calitate de ocupant al fotoliului de preşedinte, IEI ACT DE O MAJORITATE DIN PARLAMENT ŞI NUMEŞTI PRIMUL MINISTRU, PREFERABIL DIN ACEA MAJORITATE. Atât, tăticu'! N-ai tu treabă nici cu chematul nici cu programul de guvernare. Dacă un guvern, oricare, îşi propune să facă un căcat şi Parlamentul aprobă, tu nu poţi face altceva decât să-l miroşi.
Şi de când dai tu lecţii de muncă?
Că mai deunăzi te răsteai la un profesor că "munceşte 16 ore pe săptămână, iar eu muncesc 16 ore pe zi".
Hai sictir!
Ce faci tu în 16 ore, în afară de a lovi copii, a-ţi face beizadelele europarlamentari şi a minţi ca un nesimţit?
Ai cea mai mică idee ce înseamnă munca de profesor?
Nu e aia pe care ţi-a descris-o Boc (profesor de "constituţional") şi nici Udrea (care am înţeles că e lector pe la nuş' ce facultate de drept).
Munca de profesor nu e aia de a-ţi face unghiile la clasă.
A fi profesor cere o abilitate aparte. Nu oricine poate fi profesor. Aşa cum nu oricine poate fi medic, militar, poliţist.
Nici măcar marinar nu poate fi oricine, dar, cu relaţiile pe care le-ai avut, tu ai reuşit să păcăleşti sistemul.
Ce te califică pe tine în a judeca munca unui profesor?
Îl sfătuieşti să plece în străinătate sau să-şi ia un al doilea "job"...
Păi de ce nu pleci TU, împreună cu familia, sau de ce nu îţi iei TU un al doilea "job", de exemplu, să pleci iar cu bărcuţa pe mare şi să vi când te-oi chema eu. Că "slujba" de preşedinte nu e bine plătită. Că doar tu ai zis că profesorul câştigă mai mult "la oră" decât tine. Şi acuma ţi-ai mai şi donat (sanchi) leafa pentru bugetul statului.
Am o curiozitate:
Chestia cu "plata la oră de muncă" ţi-a spus-o Udrea, sau o şti din familie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.