Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 28 august 2010

Permis pentru a ucide (partea a doua)

"Nimeni nu e profet în ţara sa", sună o veche zicere.
Aşa că m-am păcălit şi eu.
Nu că aş fi cine ştie cine...
În speţă, este vorba de beizadeaua care a intrat cu maşina pe aeroportul din Caransebeş în timpul unui concurs de motociclism şi a accidentat 4 persoane, el fiind muci de beat.
Spuneam atunci că este posibil, având în vedere faptul că este fiul unui marcant PDL-ist local, "să îi fie recalculată" alcoolemia şi să fie scos basma curată, plătind victimelor pentru a nu depune plângere.
M-am înşelat amarnic.
Astăzi am auzit la ştiri un fapt uluitor.
Nu numai că acel mic cretin "nu prea" e vinovat, dar măriile lor procurorii lu' peşte susţin în rechizitoriu că o parte din vină este şi a victimelor care "ar fi putut să se ferească". Totodată o "expertiză" a concluzionat că, la momentul în care a spulberat 4 oameni, beizadeaua rula cu "doar" 40 Km/oră.
Sincer, nu credeam într-o muşamalizare atât de nesimţită.
Ca să spui că victimele au o parte din vină, ca procuror, trebuie să fii cel puţin idiot, din moment ce, cu sau fără accident, ăla nu avea ce căuta pe pistă cu maşina. În orice stat cât de cât normal, progenitura ar fi fost judecată şi condamnată pentru simpla creere a unei situaţii de pericol în mod intenţionat. Doar la noi se poate ca victimele să fie vinovate pentru că nu s-au ferit.
În modul acesta de gândire, nu mai e mult până când orice cretin portocaliu te va călca cu maşina pe trotuar după care te va da în judecată fiindcă i-ai îndoit tabla.
Care e problema?
Cine te-a pus să ieşi din casă exact când el se plimba cu bolidul pe trotuar?
Iar expertiza de care pomenesc procurorii...
Pe lângă că-i "comandată" de familia beizadelei, are o "concluzie" atât de cretină încât mă întreb dacă nu cumva "expertul" l-a întrebat chiar pe tembelul ăla mic "cu cât vrea să fi rulat".
Cei care au mai mult de 2-3 ore de condus o maşină sau motocicletă, ştiu faptul că un ochi format poate aprecia viteza unui vehicul cu o precizie de câţiva kilometri/oră. Cum la faţa locului s-au aflat foarte mulţi motociclişti cu ani mulţi de experienţă în cursele de profil şi, bineânţeles, şi în condusul pe şosele, cred că aprecierile lor se apropiau foarte mult de precizia unui radar omologat.
Să vină un "expert" şi să spună că ăla se dădea cu maşina pe pistă cu viteza unei alergări uşoare, e culmea tupeului şi a cretinităţii.
Nu m-ar mira ca, până la urmă, victimele să fie judecate pentru că i-au distrus maşina "omului".
Până la urmă, de ce ne mai surprinde?
Ăsta scapă în timp ce, după tragedia de la "Maternitatea Giuleşti" au fost învinuiţi doar asistenta şi... spitalul.
Nu cred că vreuna dintre cele două persoane (fizică şi juridică) era "pe bune" cu partidul aflat la guvernare, pentru că, altfel, bebeluşii ar fi fost vinovaţi că nu au fugit cu scutecele fluturând din calea flăcărilor.
Ştiu că sună ca dracu', dar ăsta e adevărul.
Beizadeaua va scăpa, iar victimele vor trage ponoasele.
Doar e fiu de PDL-ist, deci are "permis pentru a ucide".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.