Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 8 octombrie 2014

Cand te mananca in cur, te scarpini cu carbid

Previzibil,  Rusia a redus astazi cu 18% cantitatea de gaze pentru Romania.
Spun ca aceasta "masura" era previzibila avand in vedere atitudinea pe care chiriasul de la Cotroceni, in calitate de "sef al diplomatiei", a avut-o fata de "marele vecin de la rasarit".
De la inceputul evenimentelor din Ucraina, basescul s-a tot asmutit la Putin facandu-l pe asta cu ou si cu otet. Mai-mai ca nu l-a injurat de ma-sa, ca in rest i-a zis de toate.
Acuma..., nu ca nu ar fi avut dreptate, dar in relatiile internationale, mai ales cu o superputere ca Rusia, nu isi permite nimeni sa dea zmetii peste bot.
Nici macar SUA si Germania, marile puteri care, cica, "ne tin spatele" in caz ca se trezeste Putin cu fata la perna intr-o dimineata, nu au fost atat de vehemente si de... nesimtite in declaratiile la adresa Rusiei.
Si spun "nesimtite" avand proprietatea cuvintelor.
Nu poti sa-l faci pe presedintele unei tari "terorist", jignind in felul acesta intreg poporul pe care il conduce. Nu se face, pur si simplu. Nu in relatiile internationale.
Nici macar liderii "Statului Islamic" nu sunt numiti in mod oficial teroristi ci "separatisti".
Dar basescul, pe final de mandat, a mai dat inca o data dovada ca il doare in nume de soarta "romanlor" si s-a dat cocos (Ups! Sper sa nu se simta madam Nutica.) zmetuindu-l pe Putin de-l gasira dracii.
Partea proasta e ca personajul tinta al spumegarilor basesciene nu e nici miliardar de casa al marinarului, nici ofiter acoperito-descoperito-delirant al vreunui serviciu de informatii romanesc si, la naiba, nici sub jurisdictia DNA sau ANI.
Baiatul cu pricina e jmecher, frate. Jmecher pe bune.
Si in conformitate cu regulile nescrise ale jmecheriei, daca te dai smardoi, trebuie sa si dovedesti ca ai cu ce.
Asa ca Putin a zambit, probabil, si a ordonat imputinarea gazelor catre Romania.
De ce?
Pentru ca poate.
Pentru ca e jmecher si poate sa dovedeasca asta.
Degeaba ma asigura pe mine toate autoritatile lu' peste prajit, aflate in campanie electorala, ca nu e nici o problema si ca Romania oricum produce mai mult gaz decat are nevoie.
Pai daca ar sta treaba asa, de ce dracu' mai luam de la rusi la preturi astronomice?
Adica noi producem gaz de nu avem ce face cu el, dar cumparam si de la rusi, probabil ca sa le impulsionam economia, sau ceva...
E o fractura logica aici, dupa parerea mea.
Oricum, nu conteaza.
Este clar ca Rusia, vrand sa fie lasata in pace sa se ocupe de Ucraina, a trecut la represalii de ordin energetic impotriva celor care ar putea sa-i puna bete in roate.
Si nu ma refer la Romania. Noi suntem doar cobaii pe care se face demonstratia in fata celor care conteaza pe plan international si am fost alesi pe principiul "gura bate curul".
Si cum nu ne putem astepta sa vina americanii sau nemtii sa ne dea gaz, eu ma rog la Dumnezeu sa fie o iarna blanda. Ca nici paduri nu prea mai avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.