Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 29 august 2012

Ori suntem bananieri, ori nu mai suntem...!

Știrea m-a amuzat la maxim.
Faptul că băsescul a... dat afară pe unii din Palatul Snagov ca să-și facă fiică-sa nunta, mi se pare genial.
Ce poate fi mai tare de atât?
Ce mai contează că ăla ”tocmise localul” cu un an înainte? Ce mai contează că exista un contract, că și ăla era tot cu nunta, că era normal ca EBA să ”o pună” pe 8 că era stabilimentul liber,că...? Ce mai contează?
A venit marinarul și a zis: ”Bă! Vă ia mama dracu'! Toată lumea afară că se mărită fiică-mea!”
Asta dovedește încă o dată că suntem departe..., departe rău de orice pretenție de țară normală la cap.
În patria ”licuriciului”, o conferința unui candidat la funcția de președinte s-a anulat pe motiv de uragan.
Pot să pun pariu, în lumina celebrei ziceri bociste: ”Dacă tancul merge prin nisip, avionul de ce nu zboară prin cenușa vulcanică?” (adică dacă porcul râmă, râma de ce nu porc?), că, dacă îl împingea păcatul pe uraganul ăla să dea o raită pe la Românica iegzact la nunta beizadelei, își găsea beleaua cu SPP-ul, de-l amânau ăia de-i mergeau fulgii (mă rog, norii).
Nu e super tare cum, abia făcut scăpat din nou în curtea Cotrocenilor, atotputernicul neamului s-a ocupat prima dată de... gonirea unora dintr-o cârciumă ca să facă beizadeaua paranghelie?
De la ”problemele reale ale românlor” pe care le deplângea din garajul unde fusese exilat, s-a ajuns instantaneu, odată cu schimbarea Logan-ului cu coloana oficială, la numărarea sărmăluțelor și a perișoarelor de la aperitiv.
Graba asta ca fata cu nume de număr auto să-și pună ”pirostriile”, mie îmi sună a grețuri matinale și a întârziere gravă de ”perioada aia din lună”. Nu m-ar mira ca peste 7-8 luni, marinarului să i se nască, ”prematur”, un nepot (sau o nepoată).
Și după atâta muncă să-i gonească pe ăilalți, auzii că meniul costă în jur de 70-80 de euro.
Ori a rămas ”tătuca” lefter după campanie, ori familia asta e a dracului de zgârcioabă!
Păi la mine în oraș, la un restaurant normal, un meniu decent, fără ”egzotice” costă cam 120-150 lei, adică undeva la 35 de euro, fără băutură.
Cum nu cred că băsescul o să vină cu baxul de ”uischi” și vedrele de vin d-acasă și nici că invitații o să plătească molanul la bar, probabil că în banii ăștia e inclusă și ”udeala”.
Așa că ori RAAPPS-ul i-a făcut ”promoție” lu' șefu' și i-a dat caviarul la preț de iahnie și șampania la preț de apă de la robinet, ori invitații (vreo 450 din câte am auzit) ar fi bine să vină cu ”sanvișul” în geantă și cu ”plătica de votcă” (pentru cunoscători) în buzunarul de la piept.
Și cică e ”nunta anului”.
În rest... se cunună roaba EBA cu robul SYDA, în numele... tatălui ei. Aaaam... un sictir...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.