Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 3 aprilie 2013

Exigențele doamnei Oana Andrea Schmidt-Hăineală

Într-o ieșire publică petrecută pe holurile instituției pe care o păstorește, doamna Oana Andrea Schmidt-Hăineală (numită în continuare, în acest articol, ”onuța”), ocupanta fotoliului confortabil de Președinte al CSM, a dezvăluit ”pretențiile” domniei sale (și ale secției pentru procurori, desigur) cu privire la calitățile pe care ar trebui să le aibă viitorii ”catindați” la funcțiile de conducere din Parchetul General și DNA. Iată-le:


Am observat cum onuța pune mare accent pe profesionalism, ”portofoliu”, ”experiență managerială la nivel înalt”, și cum se vede ea ca reprezentând ”exigențele sistemului”, cum vorbește ea despre standarde și criterii de evaluare... 
SUPERB!!!
Ceea ce uită să spună onuța (cred că din rea voință, că-i cam tânără pentru a beneficia de prezumția de senilitate), este faptul că aceste criterii, aplicate propriei auguste persoane, ar trimite-o acasă din toate funcțiile publice cu un șut vârtos în acea parte a corpului cu care tocește pielea fotoliului de la birou.
Și asta pentru că, în timp ce pretinde profesionalism, experiență și alte cele (normale și benefice, de altfel) de la ”catindați”, onuța mimează torențiala în cazul Nicolae Țigaret, omul pe care, împreună cu un alt coleg procuror, l-au trimis nevinovat la pușcărie 13 luni pentru un omor pe care acesta nu-l comisese, fapt constatat de toate instanțele care au judecat dosarul.
E cam penibil să vorbești de profesionalism și de ”portofoliu” atunci când ”scheleții” cad peste tine din dulap, nu-i așa?
Dar, cu mult cinism și cu un tupeu fără margini, se poate orice.
Se poate chiar și ca onuța să dea lecții, să stabilească standarde și să aibă ”exigențe”.
Nu m-ar mira ca, peste un timp, mergând pe același principiu, să o vedem pe Alina Plugaru specialistă în canoane monahale, pe băsesc activist împotriva consumului de alcool, pe EBA predând lecții de retorică...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.