Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 22 aprilie 2013

Instanțele dăunează grav sănătății

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv și irevocabil la 7 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență... și altele.
Nu comentez detalii despre caz, nu cunosc și nici nu m-a interesat în mod deosebit.
Ceea ce mă interesează pe mine este faptul că fostul parlamentar a primit vestea fiind ”pe patul de spital”, după ce i s-a făcut rău chiar în dimineața zilei în care se pronunța condamnarea.
Mă amuză ”pandemia” asta provocată de virusul justiției.
Nu mă bucur de boala cuiva, nu doresc răul nimănui și nici de simpatii față de madama legată la ochi nu cred că pot să fiu bănuit, ci doar constat cum îi apucă pe toți cu leșin de la lingurică când aud zornet de cătușe și simt în nas briză de pârnaie.
De la preacăutatul Hayssam, care a fost eliberat din pușcărie ca să mierlească ”acasă, în patul lui”, pe motiv de boală gravă în fază terminală, și care a descoperit panaceul universal (cică) printre berbecuți, până la actualul fost-senator-fost-general-SPP, pe toți îi ”lasă inima” când aud de zăbrele.
Cât sunt afară, cu cea mai mică șansă de a evita pârnaia, toți sunt șmecheri, toți o ard mafioți, toți se dau atotputernici. Halesc de toate, beau cu vadra licori de import și le dansează fetițele în poală. Pe la doctor nu trec decât ca să le prescrie pastile ”de putut”. În rest, dacă nu te ferești la timp, te calcă cu gipanul pe trotuar.
Însă cum se întâmplă vreo vizită la drum de seară de la niște bărbați în negru care-i duc la loc cu răcoare (fără verdeață) unde se lasă cu multă întristare și suspin, cum își amintesc ”frații” că sunt bolnavi de toate bolile din lume, plus vreo două-trei încă nedescoperite. Atunci au probleme mari cu inima, în care au băgat, în libertate, tone de șunci, au probleme cu ficatul, în care eu băgat cisterne de alcool, au probleme cu... orice, numa' să ajungă la ”zdup”.
D-aia zic că tre' să fie un efect al madamei oarbe, vreun virus, ceva, de se transformă ”cruce de bărbat” într-o cârpă.
Că, dacă se face o statistică, eu cred că bolile provocate de justiție și pârnaie, mai ales printre politicieni, demnitari, funcționari și ”oameni de afaceri”, rivalizează, dacă nu depășesc numeric, pe cele provocate de tutun, alcool și ”excesul de sare, zahăr și grăsimi”.
Și ar fi bine să se pună mesaje de avertizare, ca pe pachetele de țigări, pe toate ușile instanțelor și Parchetelor din România.
Nu de alta, dar să fie omul informat:
”Consumul de DNA dăunează grav sănătății.”
”Pentru sănătatea dumneavoastră, evitați contactul cu mascați, procurori și judecători.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.