Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 14 martie 2013

România sub asediu

Cetățenii români care au ”tupeul” să emigreze în țările ”civilizate” din Europa în căutarea unui trai mai bun sunt infractori, cerșetori, vânători de ajutoare sociale, mâncători de lebede, nespălați, scandalagii, țigani...
Carnea de vită din România și ajunsă pe augustele mese ale auguștilor europeni este, de fapt, de cal, românii fiind niște țepari care vor să păcălească preacinstiții occidentali.
Acum și carnea de curcan din România are reziduri de antibiotice care otrăvesc bucatele ”stăpânilor”.
Faptul că toate aceste ”mituri urbane” se dovedesc, până la urmă, false, nici nu mai contează. Eticheta este pusă.
Nu contează că există milioane de români care învață și muncesc cinstit în toată Europa, plătind taxe și impozite statelor adoptive.
Nu contează că ”Ducipal” a ajuns pe masa occidentalilor ca urmare a unor ”șmenozeli” făcute de alți preacinstiți occidentali care urmăreau (știu că e greu de crezut) să câștige mulți bani. Dar cred că și acești occidentali au strămoși români. E un fapt cunoscut că occidentalul neaoș mai bine lasă de la el decât să păcălească pe cineva.
Probabil că și scandalul ”curcanului antibiotic” va avea aceeași soartă, batista fiind pusă pe țambalul ”civilizat” în momentul în care se va dovedi că, de fapt, curcanul românesc infestat ”vorbea” o limbă de circulație internațională.
Oricum nu mai contează.
Aceste scandaluri pun etichete în conștiințele oamenilor care iau de bun ceea ce li se spune și nu mai au timp să cerceteze sau să urmărească finalul poveștii.
Aceste evenimente ar putea fi puse pe seama unor coincidențe stranii, dacă nu ar figura la loc de cinste în ”Manualul micului asasin economic”.
Pentru că, până la urmă, la asta se reduce totul.
Vă amintesc și scandalul ”Dacia Logan”, când germanii au făcut o înscenare penibilă pentru a încerca să demonstreze că automobilul franco-român care le invada piața nu era sigur.
Blocarea psihologică a integrării românilor în statele unde emigrează, ”programarea” publicului de a nu face turism în România, sistarea importurilor de carne de vită și (mai nou) de curcan din România, înseamnă tot atâtea atacuri directe asupra economiei.
Fără banii (nu puțini) trimiși acasă de românii care lucrează în străinătate sau lăsați de turiștii străini care vin să ne viziteze, fără ”euroii” proveniți din exporturile produselor agroalimentare, cu o industrie spulberată, cumpărată de ”investitori” în vederea ”retehnologizării” și apoi vândută la fier vechi, cu împrumuturi externe imense și cu posibilități din ce în ce mai mici de a-și ”plăti băncile”, România va dispărea.
Se va ajunge, probabil, de la statutul actual de ”vasal” care uneori mai are și pretenții, la cel de ”sclav” asupra căruia ”stăpânii” au drepturi depline și discreționare.
Nu vreau să se creadă că iau partea cetățenilor sau producătorilor români care fac tot felul de nemernicii.
Eu spun doar că acest val de ”descoperiri” care închid, pentru români, diverse piețe occidentale, sunt prea bine documentate și puse în scenă pentru a fi simple coincidențe și că serviciile de informații (de exemplu SIE) ar trebui să-și facă simțită prezența și să identifice cine ne-a declarat război și cine trage foloasele.
Și asta repede, pentru că încă 3-4 ”scandaluri” de acest gen și România nu va mai putea exporta nici măcar aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.