Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 1 iunie 2011

Primul pas spre secesiune

Politica "paşilor mărunţi" practicată de UDMR începe să dea roade dintre cele mai consistente, grevată pe o evidentă şi criminală impotenţă a celui care ocupă funcţia de Preşedinte al României şi a celor care se joacă de-a guvernul cu vieţile noastre.
Înfiinţarea aşanumitei "reprezentanţe a ţinutului secuiesc" la Bruxelles dovedeşte, dacă mai era nevoie, că UDMR-ul (atenţie, nu ungurii din România) chiar vorbeşte serios.
Încălcarea flagrantă a Constituţiei României nu mai interesează pe nimeni, populaţia de rând fiind mult prea obişnuită cu terfelirea acestei "cărticele" de către "bravul cârmaci", ca să mai bage în seamă acest lucru.
Totuşi, un lucru nu a fost remarcat:
Înfiinţarea acestei "reprezentanţe" nu ar fi fost posibilă fără acordul EXPLICIT al autorităţilor române, recte Băsescu (pentru că Boc nu există). Şi asta pentru că UE nu ar fi permis NICIODATĂ legitimarea unei regiuni separatiste în cadrul unei ţări membre dintr-un motiv extrem de puternic, şi anume acela că mulţi "grei" ai uniunii au propriile probleme de secesiune. Amintesc doar Spania cu "ţara Bascilor" şi Marea Britanie cu Irlanda de Nord.
Trebuie să fi cretin să crezi că ăştia ar fi creeat un precedent atât de periculos pentru ei înşişi, recunoscând o "ţară a secuilor" fără a avea acordul statului român.
Cu alte cuvinte, UDMR-ul s-a dus la UE cu ştampilă şi plaivaz de la Băsescu, pentru că altfel îi dădeau ăia afară cu paznicii.
Asta cam sună a ÎNALTĂ TRĂDARE, adică exact infracţiunea pentru care cel care ocupă funcţia de Preşedinte poate fi trimis pe termen lung într-un concediu la Jilava - Fortul 13.
UDMR-ul este de admirat, din punctul meu de vedere, pentru două lucruri: are câţiva maeştrii în şantaj politic şi se ascunde incredibil de bine în spatele denumirii de "secui", deşi la recensământul din 2002, sub 300 de persoane s-au declarat ca făcând parte din această etnie.
Această "reprezentanţă" poate fi socotită de către unii ca fiind un lucru nesemnificativ, însă dacă luăm definiţia unui stat, observăm că "întreţinerea relaţiilor diplomatice cu alte state şi organisme internaţionale" este o trăsătură definitorie.
Iar "reprezentanţa" poate fi asimilată rapid, atunci când va veni momentul cu... o ambasadă a unui stat suveran şi independent - Ţara Secuilor.

2 comentarii:

  1. Bine ai revenit, dragă Mișule. Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat cu activitatea ta bloggeristică, iar în presupunerile cele mai sumbre, te vedeam încolțit de anumite instituții :D și obligat să renunți la publicarea opiniilor tale atât de tranșante. Mă bucur să văd că nu s-au adeverit hehehe Și mai sper ca nici presupunerile tale sumbre legate de ținutul secuiesc să nu se adeverească! Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul, Cris, e in strofa-motto.

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.