Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

duminică, 2 ianuarie 2011

Răspunsul, prieteni, e spălare de bani...


Pe ultima... săptămână de metri a anului de care tocmai ne despărţirăm, onor guvernul a mai pus-o de o şmenozeală.
Sub lozinca "totul se impozitează" şi ca să le închidă gura la papagali, cică toate averilii care nu poateră pentru a fi justificate se impozitează cu 16%. Adică, aşa cum spune şi Boc, "n-ai venituri, dar ai viloacă şi merţan", marci 16% la stat.
Pe cretini treaba asta o să-i bucure "că le dă la cap la corupţi".
Spun pe cretini, deoarece numai aparţinătorii acestei subspecii umanoide pot crede că "băieţii deştepţi" pot fi prinşi cu aşa ceva.
Şi chiar dacă unul-doi au fost atât de proşti să nu se pună la adăpost cu conturi la Elveţia sau în insule, Guvernul are grijă să nu îi deranjeze prea tare.
Explicaţia e simplă:
Dacă unul a făcut "biznis" pe bune, ăla are, tată, toate docomientele pregătite şi poate justifica fiecare leu. Ce înseamnă "să nu poţi justifica averea"? FURT, EVAZIUNE, ÎNŞELĂCIUNE, MITĂ, CORUPŢIE, TRAFIC DE ORICE, CRIMĂ ORGANIZATĂ... Completaţi dumneavoastră.
În mod normal, în orice ţară din lumea asta şi chiar în România, dacă e să ne luăm după legile în vigoare, BUNURILE OBŢINUTE PRIN INFRACŢIUNI SE CONFISCĂ.
Ceea ce face Guvernul se cheamă "amnistie fiscală", şi singurul loc în care s-a aplicat e Italia, o ţară cu o tradiţie extrem de bogată în ceea ce priveşte crima organizată.
Prin această măsură, averile obţinute în orice mod în afară de legalitate, vor fi "spălate", pentru că, după plata celor 16% RESTUL E AVERE LEGITIMĂ.
Probabil că se vor face şi câteva procese pentru unii trepăduşi, ca să se arate "că se vrea" să se facă dreptate, dar marii "rechini" vor ieşi la lumină cu faţa zâmbitoare şi cu averile legalizate.
Partea şi mai rea a acestei "măsuri" este că, odată "albite" prin lege, aceste averi şi, implicit, posesorii lor, nu vor mai putea NICIODATĂ să facă obiectul unui proces penal.
Adică ORICINE vine după ăştia (nu îmi fac iluzii, că toţi sunt la fel), Dumnezeu Tatăl, de-ar veni, nu se mai poate atinge de aceste averi.
Pentru că au fost "iertate de păcate", în numele lui Băse, al lui Boc şi al cuvioasei Udrea, SICTIR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.