Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 5 ianuarie 2011

Avem nevoie de ospătari


Cum poţi să te lauzi cu o lege a învăţământului care va distruge generaţii întregi?
Simplu!
Mai ales când urăşti visceral acest sistem care a dat greş cu tine şi cu familia ta.
De ce să încerci să înveţi să citeşti?
E mai simplu să acuzi şcoala că nu te-a învăţat.
"Emanată" de "omul de ştiinţă" Funeriu, această lege a cunoscut opoziţia cvasiunanimă a cadrelor didactice, de la învăţământul preşcolar până la cel universitar.
Bineînţeles că nu a contat.
Asemeni sceleratului care a încercat să distrugă cu un ciocan o statuie a lui Michelangelo, asemeni nu mai puţin sceleraţilor talibani care au dinamitat statuile megalitice ale lui Budha pentru că "nu erau în acord cu credinţa lor", actualul guvern, împreună cu stăpânul său, Băsescu, par hotărâţi ca, dacă nu pot să rămână în istorie pentru realizări, să rămână măcar pentru distrugeri.
Iar în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ, este evidentă ura unor frustraţi ai căror copii nu ştiu să vorbească, ai unor "doctori în drept" care nu ştiu nici cum arată coperta Constituţiei, ai unor "oameni de ştiinţă" fără bacalaureat...
Ceea ce nu înţeleg aceşti "Cortez"-i ai învăţământului românesc este faptul că orice sistem mai dă si rebuturi din când în când şi că ei, din nefericire, SUNT unele din acele rebuturi.
Am introdus în clipul de mai sus o scenă care mi s-a părut amuzantă.
Scena în care un director al unei companii de soft-uri îi spune lui Băsescu că elevii din liceele româneşti câştigă cam tot ce se poate în materie de olimpiade internaţionale, iar Băsescu îi răspunde că nu este meritul sistemului de învăţământ, ci al faptului că românii sunt "deştepţi din naştere".
Înseamnă că Băsescu, împreună cu familia sa (mai ales mezina) şi cu foarte mulţi dintre acoliţi, aparţin unei minorităţi încă neidentificate, deoarece, în mod evident, nu au moştenit "inteligenţa nativă" a românilor.
Oare cât de cinic poate fi un om care, după ce a declarat că nu are nevoie de intelectuali, ci de chelneri, să pretindă că vrea să modernizeze învăţământul?
Iar mie mi-e frică de faptul că, aşa cum a zis tot Băsescu (întreaga declaraţie o găsiţi pe internet, dacă aveţi stomacul tare) acest proces de îndobitocire a noilor generaţii, numit pompos de cretinii care ne conduc "reformă", va fi IREVERSIBIL.
Iar cu EBE şi FUNERI... ne ducem dracu'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.