Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 9 iulie 2013

România condusă de CCR și Parchet

România, membră a UE, NATO, aspirantă la Schengen și alte ”comitete și comiții” se vrea, declarativ, un stat democratic în care legea e mai presus de orice și oricine.
Am spus ”se vrea” pentru că nu este așa, nici pe departe.
În realitate, România a devenit în ultimii ani, o țară condusă haotic de două instituții devenite aberante: Curtea Constituțională și Parchetul.
Astăzi, în România nu mai contează nimic din ceea ce definește, în mod normal, o democrație. Nu mai contează legi, nu mai contează Parlament, nu mai contează Guvern... Nu mai contează  nici măcar ”voința poporului suveran” exprimată prin referendum.
O gașcă de băieți și fete, înfipți bine în CCR și Parchet, profitând de avantajul ”inamovibilității” și clamând ”neamestecul în treburile justiției”, fac ce vor, cum vor și când vor, sfidând nu numai legile, ci și bunul simț.
Procurorii au ajuns să ia de pe stradă, la propriu, pe oricine vrea mușchii lor, sub cele mai aberante pretexte, de la bănuieli de fraudă la vot până la suspiciuni de fraudă la Bacalaureat.
Ce mai contează ”procedura” care vorbește de ”invitare la organ”, ”citare” și alte chestii?
În mod evident, procurorii sunt deranjați rău de toată ”birocrația” asta. Așa că ”ard etapele” și trec direct la dube cu mascați.
La fel și CCR, își dă cu părerea despre orice, de la referendumuri la imunități și de la legi la declarații politice.
Au dreptul să facă acest lucru?
Evident NU!!
Răspunde cineva pentru asta?
Din nou NU!
Ascunși sub ”independența justiției”, (deși nici procurorii și nici judecătorii CCR nu prea au nimicuța în comun cu ”justiția” care, în orice sistem normal la cap, e apanajul exclusiv al instanțelor de judecată, adicătelea a judecătorilor), procurorii și CCR-iștii își fac de cap nestingheriți.
Și nimeni nu le poate face nimic.
Și mă întreb de ce dracului nu ia nimeni atitudine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.