Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 9 iulie 2013

O demisie de onoare presupune... ONOARE

Învățământul giurgiuvean, vorba lui Caragiale, ”e sublim dar lipsește cu desăvârșire”.
Spun asta cu riscul de a supăra unele cadre didactice care își fac treaba în ciuda numeroaselor probleme legate de baza materială, salarizare etc.
Și spun asta pentru că, în urma rezultatelor obținute la BAC, județul Giurgiu este singurul din țară care, în prima sesiune, a înregistrat rezultate mai slabe decât cele de anul trecut, adică o scădere de aproape 7%.
Și asta nu pentru că rezultatele de anul trecut ar fi fost excepționale. Dimpotrivă.
Însă cele de anul ăsta sunt... DEZASTRU.
Mai punem la socoteală și faptul că, în conformitate cu rezultatele recensământului, județul Giurgiu are cel mai mare număr de analfabeți din țară, și avem un tablou complet asupra a modului ”cum sună viitorul” pentru județul nostru.
În mod normal, urmare a acestor ”performanțe”, cineva din Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu ar fi trebuit ”să se simtă” și să-și facă bocceluța.
Nu se întâmplă, pentru că, nu-i așa, dacă ”partidul” ne susține, ce mai contează competența?
La unii oameni, chiar și susținuți politic, mai există o chestie, așa, vagă, numită onoare, care îi îndeamnă ca, atunci când realitatea dovedește că sunt total incompetenți pentru munca pe care o fac și grămada de bani pe care o încasează, să-i apuce dorul de casă.
Se pare însă că acest virus a fost total eradicat din Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu unde lipsa competenței se compensează cu o lipsă și mai mare de minim bun simț.
Măcar să iasă cineva și să prezinte scuze publice pentru dezastru.
Dar și pentru asta trebuie... ONOARE.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.