Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 27 februarie 2013

Declarația de presă a chiriașului de la Cotroceni - amnezie sau tupeu și nesimțire?

Ieri, 26.02.2013, cel care ocupă abuziv Palatul Cotroceni a susținut o declarație de presă.
Sincer, nu am avut răbdare și nici stomac pentru a viziona prestația ”live” dar, de dragul păstrării contactului cu realitățile și evoluția evenimentelor din țărișoară, am cătat ”stenogramele” vorbelor pe care băsescul le-a emis cu ocazia apariției susmenționate. Și, ca să nu avem reclamații, am luat textul direct de la sursă, adicătelea de pe saitul oficial al instituției ”Președintele României” (care, nu știu de ce, se cheamă ”presidency.ro”).
În mare, discursul mi s-a părut unul plictisitor, dezlânat și aproape fără sens. Chiriașul de la Cotroceni a părut că încerca, din nou, să ne explice ce a vrut el să spună, de fapt, în răvășelul trimis lui Ponta și Antonescu. Asta e bine pentru cretini, dar pentru mine, care mă consider un om normal, e din ce în ce mai deranjant să apară un individ și să-mi explice că, de fiecare dată, eu înțeleg greșit ce a spus el cu subiect și predicat. În această notă, nu m-ar mira ca azi sau mâine, același personaj să mai facă o întâlneală cu presa ca să îmi explice ce a vrut, de fapt, să spună ieri.
Pe scurt, băsescul s-a arătat iar cu cosițele despletite și rupându-și cămeșa de pe trânsul că o să ne ducem dracului și n-o să intrăm în ”șengăn” că nu a desemnatără Ponta și Antonescu procurorii, că nu-l dă afară cu badigarjii pă Fenechiu, că... cam atât.
A!
Și că își faceră parlamentarii superimunitate, dar acest subiect a fost abordat doar tangențial.
Că, vezi Doamne, cât a combătut el pe la coana Europă pentru binilii tărișoarii, și vineră alde Ponta și Antonescu și strică gheșeftu'.
Și a mai zis că macoveia e super tare și că nu-l cunoaște pe Tokes.
Citind această... hai să-i spunem declarație, nu mi-am putut reprima un sentiment de scârbă viscerală (vis-a-vis de tupeul și nesimțirea individului) atenuată doar de o vagă urmă de milă (provenită dintr-o întrebare cât se poate de legitimă: ”Nu cumva e bolnav grav?”).
Pentru că, din punctul meu de vedere, este imposibil ca un om cu un minim de bun simț și ”cu toate țiglele pe casă” să vorbească despre numirea procurorilor în momentul în care el însuși, prin sclavii săi de la CSM face tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple, punând în comisia de examinare pe morarul veșnic interimar la Parchetul General, adică pe cel al cărui loc urma să-l ocupe cel care era examinat.
Păi morarul e prost să dea aviz pozitiv și să plece acasă?
Pe de altă parte, e destul de nasol să blamezi ”imunitatea parlamentară” și ”miniștrul penal” în timp ce singurul motiv pentru care tu nu ești la pârnaie pentru multele dosare penale în care ești INCULPAT, este faptul că te bucuri de IMUNITATE ABSOLUTĂ. E de porc... Sau de cal, ca să fiu în trendul zilei.
Se tânguia băsescul ca o bocitoare mercenară că: ”Nu mai are dom'le, România, procurori competenți și oameni fără dosare penale pentru postul de ministru?”
Din nou, țin să-i amintesc celui care are escortă cu girofar pe banii mei, că el a ținu-o pe ”Luluța” Procuror General în ciuda avizului negativ dat de CSM-ul de la acea vreme, și că a făcut și face pe dracu-n patru ca morarul să rămână cu orice preț la butoanele Ministerului Public. De asemenea, vreau să reamintesc faptul că, în România, ORICINE se poate trezi cu dosar penal. E de ajuns o plângere formulată la Parchet și gata...! Ai dosar penal! Nu contează că se dovedește că ești nevinovat. Ai/ai avut dosar penal. Simplu!
Nu comentez afirmația că ”nu-l cunoaște” pe Tokes, deoarece mi se pare penibil ca, după ce l-ai decorat cu ”Steaua României” și ai stat alături de el la mai multe evenimente pe vremea când erai jmecher și făceai băi de mulțime, acum să o arzi gen ”pixelul albastru” și să negi evidența.
Mi s-a părut, însă, înduioșător, ”omagiul” adus macoveiei, despre care băsescul spune că ”are o reputație excepțioală, ca membru al Parlamentului European” și pentru care ”garantează că nu este un om care să poată fi condus de nimeni și, cu atât mai puțin, pe bani”.
E... maxim!
Și-mi reprim voma convulsivă și-mi spun: poate omul e bolnav... Poate de la vârstă, poate de la excese, poate de la traume din copilărie...
Poate e grav bolnav...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.