Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 18 februarie 2013

Războiul din pdl-u sau ”Cine sapă groapa altuia...”

Apropiata reuniune a portocaliilor pentru a-și alege șeful a declanșat și un război la baionetă între facțiunile care, până nu de mult, păreau foarte unite sub pumnul de fier al chiriașului de la Cotroceni.
Pe de o parte, blaga a început să simtă gustul ”șefiei”. După ce a fost toată viața ”buldogul de pază” al altora, omul simte că poate să preia, în sfârșit, șefia haitei. De asemenea, el știe foarte clar de ce a fost pus șef la pdl-ica în an electoral: doar nu era nebun băsescul să-și sacrifice preferata punând-o să conducă o corabie din care se vedea doar vârful catargului!
Alegerile parlamentare urmau să fie momentul în care ”buldogul” își rupea gâtul, udrea urmând să vină purtată de ”valul de nemulțumire” al portocaliilor și să dea cu el de pământ, cu binecuvântarea băsescului.
Numai că pdl-ul a obținut un scor mult peste așteptările membrilor (chiar și ale celor mai fanatici și rupți de realitate), așa că ”țunamiul” menit să-l strivească pe ”buldog” s-a fâsâit rău.
Pe de altă parte, nuțica vine cu pretenții care se bazează în primul rând pe susținerea fățișă și agresivă a băsescului, care îi suflă în... pânze cât îl țin puterile, iar în al doilea rând, pe miliardele de euro pe care le-a pompat la acoliți pe vremea când era ministresă ultraabsorbantă de fonduri europene (?!).
Deja portocalii s-au împărțit în două tabere.
Bine...! Am mai auzit zvonuri că s-ar gândi să candideze și falcă și macoveia, dar, sincer, cred că e doar o încercare disperată de a mai fura din susținerea internă a ”buldogului” în favoarea nuțicii, pe model pp-dd și forța... cum îi zicea, ca să păcălim fraierii că suntem alții.
Sincer, înțeleg disperarea băsescului.
În acest moment, el nu mai are ce să-i ofere nuțicii ca să-i mai răspundă la telefon. Nu mai are ministere, nu mai are fonduri de miliarde, nu mai are... cam nimic.
Singurul lucru unde mai țin unii cont de părerea lui este în pdl-u.
Și vrea să o facă șefă, că doar ”el a învățat-o politică”.
Mai este și un alt pericol dacă se alege ”buldogul” șef în Modrogan: acela ca marinarul de la Cotroceni să rămână fără nici un fel de susținere. (nu iau în considerare eventuale ”ruperi”, și nici ”ungurenii”, că nu înseamnă nimic)
Și asta pentru că blaga, ajuns șef, reactivându-i, eventual, pe frații săi de cruce: berceanul și videanul, se poate gândi oricând că marinarului îi stă mai bine pe mare. Înțelegeți dumneavoastră!
Ce mă amuză pe mine la maxim este faptul că, după ce, timp de un an și ceva (aproape doi), portocalii au cântat prohodul USL-ului, spunându-ne pe toate canalele de comunicare cum se destramă, cum se ceartă, cum se rup, cum se bat, acum pdl-ul e în pragul destrămării pe model PNȚ.
D-aia zic că ”cine sapă groapa altuia...”
A dracului înțelepciunea populară! E?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.