Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 11 septembrie 2012

”Statul sunt eu” - Ludovic al XIV-lea

Doamna judecătoreasă de la CCR, pe numele domniei sale Motoc Iulia, este, probabil, fan înrăit al ”Regelui Soare”. Din păcate pentru români, această... diafană creatură îl slujește ca un câine credincios pe băsesc, așa că aplică zicerea Regelui Soare la acesta.
Într-un interviu de săptămâna trecută, blonda de la CCR explică de ce îl apără pe băsesc: ”controlul constituțional poate împiedica tirania majorității”.
De fapt, ăsta este titlul articolului, deoarece vorbele judecătoresei sunt, referindu-se la atribuțiile Curții Constituționale: ”Sunt mecanisme create tocmai pentru a împiedica o tiranie a majorităţii parlamentare”.
Zău???!!!
Adică, ne spune duduița, în apărarea băsescului se poate micționa pe ea de definiție a democrației, pe Constituție și, în general, pe cam tot.
Rolul Curții Constituționale în orice țară normală la cap, nu este cel de... împiedicător de tiranie a majorității. ”Tirania majorității”, de exemplu, înseamnă și că eu trebuie să mă supun majorității care l-a ales pe băsesc președinte. Înseamnă că trebuie să mă supun și ”majorității” (conform delirurilor băsisto-macoveice) care nu s-a prezentat la referendum ducând la invalidarea acestuia.
Mai mult, chiar Constituția, pe care madama ar trebui să o cunoască și să o apere, spune că Președintele este ales cu MAJORITATEA voturilor valabil exprimate, că legile se adoptă cu votul MAJORITĂȚII deputaților sau senatorilor, judecătorii CCR (cei propuși de Parlament) se numesc cu votul MAJORITĂȚII... Inclusiv deciziile CCR se iau cu votul MAJORITĂȚII judecătorilor.
Domnucă dragă, dacă tot e să ”împiedicăm tirania majorității”, hai să o împiedicăm pe toată. Adică tu și stăpânul tău, cică majoritari, să vă împiedicați de ”minoritatea” a 7,4 milioane de români și să vă cam duceți... acăsică.
Definiția democrației se bazează tocmai pe voința majorității care devine lege pentru toată lumea. ”Tirania majorității” este, prin definiția democrației, preferată tiraniei minorității.
De altfel, nu te auzii, fată dragă, urlând despletită când o altă majoritate parlamentară, tot tiranică (aș spune chiar criminală), a tăiat salarii, pensii, indemnizații pentru mame, ajutoare pentru persoanele cu dizabilități...
Atunci nu mai era nici o tiranie. Sau era una care îți convenea.
Lăsând gluma la o parte, fătuca asta nu face decât să slobozească pe gură o realitate cât se poate de palpabilă: România s-a transformat într-un stat totalitar, cu un dictator susținut de instituții de forță și de puteri externe, dar fără sprijin popular.
Democrația...???!!!
Dă-o-n..., că ne încurcă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.