Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 12 septembrie 2012

Cum se zice ”Sieg Heil!” în franceză?

”Liberte, egalite, fraternite” s-a dus dracului.
Țara care își sărbătorește ziua națională la data la care au fost eliberați infractorii din ”Bastille”, prin gura ministrului de interne, a cotit-o oficial spre extremismul de tip rasisto-naționalist.
Afirmații de genul: ”mizeria din lume și din Europa”, ”populații care sunt condamnații pământului”; sunt, după umila mea părerea, demne de un oficial de rang înalt al celui de-al treilea Reich, nu de un ministru de interne al unei țări din secolul 21, membră UE.
Afirmațiile ministrului de interne francez la adresa cetățenilor români și bulgari care au imigrat în Franța, corelate cu acțiunile concrete de DEPORTARE A UNOR POPULAȚII, sunt, fără nici un dubiu, alarmant de asemănătoare cu discursurile și ”soluțiile” adoptate de Germania nazistă.
Nu mă interesează etnia CETĂȚENILOR ROMÂNI care sunt supuși acestui tratament.
Cretinii vor spune, cu gravitatea dată de comatosul neuron unic: ”Ăia e țigani, bă, nu e români!”
Nu mă adresez lor, deoarece pentru ei nu există medicamente.
Pentru ceilalți, țin să amintesc ”întâmplarea” în care, tot în Franța, niște cetățeni români ”caucazieni” au fost arestați sub acuzația că ar fi furat un telefon, doar pentru că erau români. Asta a fost singura ”probă”. Nu a contat că unul dintre români era student la ”sorbona”. ”Există o sorbonă pentru săraci?”, a fost întrebarea milițianului franțuz.
Atitudinea ministrului francez vine după un lung șir de atacuri la adresa românilor, atacuri ce au avut loc în presa franceză și în declarațiile oficialilor, și se înscrie în tendința politicilor discriminatorii a ultimilor ani (în special de la începutul crizei economice), cu pornire din Italia.
De fapt, guvernele țărilor respective, incapabile de a pune în practică niște măsuri economice de natură a reduce efectele crizei asupra populației, caută un ”țap ispășitor”.
Deși îmbrăcat în forme ”literare”, mesajul către cetățenii afectați de criză este: ”Vouă nu vă e rău din cauza incompetenței noastre, ci din cauza imigranților români și bulgari”.
Același mesaj ca în Germania nazistă, unde neamțul ”arian” o ducea rău ”din cauza evreilor”.
Bine...! Monseur ministru, atunci când vorbește despre ”mizerie”, uită de păduchii și râia care erau foarte la modă la palatele ”ludovicilor”, unde nu se inventase igiena corporală. De asemenea, ”condamnații pământului” sunt de ”coșon” atunci când locuiesc în cartierele Parisului, dar condamnații de instanțele din întreaga lume sunt numai buni de a apăra interesele Franței în celebra ”Legion Etrangere”.
Las la o parte ”drepturile omului”, ”principiile Uniunii Europene” și alte rahaturi d-astea care sunt vorbe care se aplică doar atunci când ălor puternici le vine ”pe voleu”.
Pe mine mă miră lipsa de reacție (ca de fiecare dată), a autorităților române.
Pe deasupra, ”Monseur Șarlă” ministrul vine în România să discute despre ”integrarea romilor”.
E ca în proverbul ăla: ”Ne dă sfaturi pentru că nu poate să ne dea exemplu”.
Eu l-aș declara ”persona non grata” și l-aș trimite-n p... aris. Bilet doar ”dus”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.