Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 29 decembrie 2010

S-a dus dracu' şi "carpetiăn gardăn"


N-a mers nici cu frunzulica!
Nuş' cum dracu' se face că turiştii străini e total insensibili la farmecele Udrei. Şi se chinuie, mititica... se chinuie să-i convingă de ţi se rupe inima uitându-te la ea.
A început cu "lend of ciois"... N-a mers.
Acuma i-a zis specialiştii americani că nici "carpetiăn gardăn" nu face mare brânză, ba, cică, cine vrea să bată pe cineva la turism, să se compare cu România.
Că dacă ne dau clasă Albania şi Guatemala, ţări care, până acum câţiva ani, erau în război civil... ce pretenţii să mai avem?
S-au cheltuit camioane de bani pe imnuri, pe frunzulici, i-a îmbrăcat Nuţica pe chineji în "Ştefan cel Mare"... DEGEABA. 
Turiştii nu vreaură nici d-ai dracu' să îşi cheltuiască banii în România.
De fapt, eu cred că nu vor să îşi rupă maşinile pe plaiurile mioritice, nu vor să se cretinizeze în ambuteiaje nesfârşite, nu vor să fie trataţi ca nişte animale de chelneri, nu vor să fie jefuiţi, la propriu, de taximetrişti şi hotelieri, nu vor să stea pe plajă printre alge şi peşti morţi sau pe pajiştile munţilor printre PET-uri şi ambalaje de tot felul.
Eu cred că d-asta nu se înghesuie turiştii străini să ne dea banii lor.
Că pentru Nuţica sunt sigur că ar veni.
Cine n-ar veni pentru Nuţi?
Oricum, aşa cum scriam şi într-o postare anterioară, Nuţi are, în 2011, un buget de două ori mai mare decât anul ăsta, adică vreo 7-8 miliarde de euro.
Sper ca acum, la banii ăştia, să ne "rebrenduiască" măcar cu o tufă, dacă nu cu un copăcel, ceva, că frunzulica fusă prea puţin.
Şi dacă frunzulica a costat un milion de euro, o tufă sau un copac pot fi scoase lejer la 40-50 de milioane, aşa că e profitabil. Şi în primăvară o scoate "vuiton" ăla, noua colecţie de poşete, aşa că e bun un copăcel la casa omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.