Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 7 octombrie 2010

Virusul impresionabilităţii

Astăzi, la televizor, am avut ocazia să asist la o "epidemie" în direct.
Un virus perfid s-a infiltrat în conducătorii noştrii. Virusul "impresionabilităţii".
Brusc, atât Băsescu cât şi Boc au devenit impresionaţi de diverse situaţii şi au reacţionat aşa cum credeau ei că e uman.
Vreau să "îl tratez" primul pe Boc, pentru că despre Băsescu am mai mult de comentat.
Micuţul Emilaş "s-a impresionat" de tragedia de la Craiova şi l-a trimis imediat acolo pe "juristul" Igaş împreună cu secretarul de stat Fătuloiu.
De ce s-au dus oamenii ăia acolo?
Pun pariu că nici ei nu ştiu.
Criminalul a fost prins în circa două ore de la comiterea faptei, conform declaraţiilor de presă, deci cu destul timp înainte ca cei doi oficiali "de la centru" să ajungă acolo.
Din acel moment, "juristul" Igaş ar fi trebuit să ştie că Poliţia nu mai are nici un fel de atribuţii, urmărirea penală pentru infracţiunea de omor fiind de competenţa de cercetare şi soluţionare a Parchetului de pe lângă Tribunal. Asta conform Codului de Procedură Penală pe care "juristul" Igaş ar fi trebuit să îl cunoască.
Nu avea ce căuta ministrul de interne la un aşa caz.

Şi acum despre Băsescu şi despre faptul că "a fost impresionat femeile care sunt şi mame".
Dacă până acum îl credeam ticălos, de azi încolo nu mai merită, din punctul meu de vedere, nici măcar acest apelativ. E subuman.
Brusca răzgândire cu privire la legea pensiilor pe motiv că vârsta de pensionare a femeilor trebuie să fie de 63 de ani, NU ESTE o decizie sinceră. Acum câteva săptămâni, mai exact pe 21 Septembrie, Băsescu susţinea sus şi tare, de la tribuna Parlamentului, egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei la 65 de ani. Numai spectrul suspendării cu posibila "dezertare" a UDMR şi a unora din PDL şi UNPR, fapt ce l-ar fi trimis pe Băsescu la referendum, l-a făcut să se răzgândească DE FRICĂ.
După părerea mea, doar cretinii nu înţeleg că votul din Camera Deputaţilor a fost comandat de Băsescu, iar decizia Curţii Constituţionale nu a fost decât o "trambulină" pe care chiriaşul de la Cotroceni să se ridice deasupra opozanţilor ca salvator al ţării.
În al doilea rând, Băsescu nu a vorbit nimic de punctul de pensie, de recalcularea sau impozitarea pensiilor, de eliminarea "grupelor" de muncă grea...
El a trimis legea înapoi în Parlament pentru scăderea vârstei de pensionare la femei. Adică un flecuşteţ. Oricum, la 63 de ani, marea majoritate a femeilor NU LUCREAZĂ pentru că nu le mai angajează nici dracu' sau pentru că preferă să stea acasă şi să îşi crească nepoţii în timp ce copiii sunt la muncă. în plus, el trece la "şi altele" frauda evidentă a Robertei Anastase, în sensul de "v-am trimis legea înapoi, lăsaţi-o pe aia mică în pace".
În al treilea rând, după părerea mea cel mai grav şi mai josnic, Băsescu S-A FOLOSIT de moartea mamei sale pentru a câştiga capital politic.
Nu ştiu câţi au făcut, în mod conştient, legătura între nefericitul eveniment care s-a petrecut în familia Băsescu şi afirmaţia "femeile sunt şi mame".
Aici, Băsescu a lucrat frumos. Josnic, dar frumos.
A "conectat" în mintea multora răzgândirea sa, solicitarea de scădere a vârstei de pensionare a femeilor, cu moartea mamei sale.
"Uite, bă! I-a murit mama şi şi-a dat seama că a greşit."
Din păcate, mulţi români "pun botu" la Băsescu şi gândesc în felul acesta.
Compasiunea tâmpă a acestui popor este speculată crâncen de un om care NU ARE NIMIC SFÂNT.
Băsescu s-a folosit de moartea mamei sale apărând timp de trei zile la televizor fără să fie criticat, în cadrul unei ceremonii funerare "restrânse" la care a participat aproape tot guvernul, o mare parte din PDL şi absolut toate televiziunile din ţara asta, plus câteva din străinătate.
Băsescu se foloseşte de moartea mamei sale pentru a-şi atrage compasiune din partea populaţie din postura de "orfan".
Băsescu se va folosi de ORICE eveniment, fericit sau nefericit, pentru a-şi salva poziţia de putere şi pentru a contracara orice atac la propria persoană.
Băsescu nu e ticălos, pentru că am jigni ticăloşii.
Băsescu Traian NU E OM.

Un comentariu:

  1. Politica actuala este reeditata din anul 1900, aparent Guvernul cretin si "regele" sunt defapt pictograme, exponenti al unui moment social peste care poporul roman a mai trecut, dar, despre care aparent, n-a invatat absolut nimic.

    Uite despre ce e vorba...
    Opera literara : Situatiunea
    Autor : I.L. Caragiale

    http://dannitablog.blogspot.com/2009/10/situatiunea-caragiale.html

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.