Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 25 octombrie 2010

Hoţii strigă hoţii

Confruntaţi pentru a doua oară în decurs de numai câteva luni cu o moţiune de cenzură, portocalii au pus botniţă propriilor oameni interzicându-le să voteze. Asta spune multe despre nivelul de "coeziune" al gloatei eterogene care ne guvernează, dar, mai ales, spune multe despre gradul de dictatură la care s-a ajuns în acest partid şi, pe cale de consecinţă, în "arcul guvernamental" şi în ţărişoară.
Mai mult.
În ultimele zile au început iarăşi să apară diverse "feţe" din conducerea portocalie şi să se dea cu părţile cărnoase de pământ că "pe 27 opoziţia strânge oameni şi vor fi violenţe".
Vreau să le amintesc acestor penibili că şi despre mitingul din primăvară-vară au zis la fel, şi în afară de amărâtul ăla de Hoară care s-a ales cu câteva ouă pe costum şi ceva apică în freză, nu s-a întâmplat nimic.
Până şi cei care dădeau cu pietre după Hoară era clar că nu erau sindicalişti, pentru că nici un protestatar obişnuit nu vine la el cu cagulă.
Iar faptul că nu a urmat o anchetă cu privire la aceste incidente mă face să cred că banii din buzunarele acelor huligani erau de provenienţă portocalie.
Aşa şi acum.
Sunt sigur că "puterea" va mobiliza câteva grupuri de "oameni de bine" care să dea cu pietre şi să facă tărăboi.
Iar vinovaţi vor fi sindicatele şi opoziţia, aşa cum deja zbiară alde Udrea şi Flutur, pentru că persoanele care au făcut scandal nu vor fi identificate niciodată.
Poate că va veni şi un "reprezentant" de mâna a paişpea din partea PDL, doar-doar îi dă cineva o ştachie şi ajunge motiv de suspendare a manifestaţiilor.
Eu, unul, mă voi afla miercuri la Bucureşti, în stradă, aşa cum ar trebui să fie orice român.
Asta dacă ne interesează cât de cât de copiii noştri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.