Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 4 octombrie 2010

Ori suntem golani, ori nu mai suntem!

De vreo două săptămâni asistăm la precipitarea evenimentelor în România. Şi totul a început cu "javra ordinară" de la mitingul poliţiştilor.
A urmat demisia lui Blaga, numirea lui Igaş, şedinţa CSAT, proteste aproape zilnice în Bucureşti, ameninţarea cu suspendarea lui Băsescu, comunicatul PDL citit de Sever Cotoi Voinescu, declaraţiile lui Boc şi Udrea, totul culminând cu "spirala" de la Suceava, unde "toată floarea cea vestită" a PDL-ului s-a dus să îşi încarce cu energie spirituală adepţii şi să îl reînscăuneze pe scriitorul-cu-oi-pe-dealuri Flutur, şef de filială.
De două săptămâni tot PDL-ul se vaită de mama focului că se vrea schimbarea lui Băsescu, că se dă o lovitură de stat, că opoziţia vrea pe dracu' să-i pieptene, că mogulii vor şi ei...
Lăsând la o parte faptul că în orice sistem democratic din lumea asta, treaba opoziţiei este să încerce să vină la putere, şi asta nu se poate face decât, culmea, prin plecarea puterii actuale, lăsând la o parte că mă doare în cot de ce vor mogulii şi chiar vreau să sfătuiesc guvernanţii  să nu o mai ţină "langa" cu Vântu şi FNI-ul pentru că, oricât de evidentă ar fi legătura, JUSTIŢIA ROMÂNĂ, PRIN SENTINŢĂ DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ, l-a exonerat de răspundere, lăsând la o parte "presa mercenară", vreau să comentez atitudinea de nesimţire crâncenă a actualilor guvernanţi în frunte cu Băsescu.
Traian Băsescu s-a supărat că l-au înjurat nişte poliţişti şi, ca să mascheze asta şi să îi facă pe români să uite faptul că "s-a demonstrat" că nu e ZEUS, a lansat un război de diversiune contra unor fantome pe care le-a mai folosit de-a lungul timpului.
Însă Băsescu, roşind ca o fată mare la "javra ordinară" a poliţiştilor, se face că uită propriile mitocănii. Şi nu vorbesc despre arhicunoscutele "ţigancă împuţită" şi "găozar". Câţi îşi mai amintesc despre faptul că Traian Băsescu a fost dat în judecată de Adrian Năstase pentru că a zis, într-un interviu, că acesta, citez, "face dragoste cu fundul"?
Nu prea mulţi.
Din păcate nu prea mulţi.
Apoi se bate apa în piuă pe FNI şi Vîntu, omiţându-se ticălos să se spună că însuşi Traian Băsescu este inculpat în dosarul "Flota", dosar a cărei judecare s-a suspendat din cauza imunităţii de care se bucură inculpatul.
Se vorbeşte despre lovituri de stat aberante, despre trădări, despre comploturi, tracându-se sub tăcere lungul şir de "cadavre" pe care şi-a construit Traian Băsescu ascensiunea politică. "Asasinatele" politice ale lui Băsescu sunt, în viziunea slugilor sale, perfect legale, în timp ce orice tentativă din partea altcuiva este crimă capitală. Nimeni nu pare să îşi mai amintească de Petre Roman, Victor Ciorbea...
Portocalii parcă au înebunit. O vorbă din popor spune că, atunci când Dumnezeu vrea să piardă un om, îi ia mai întâi minţile.
Băsescu şi slugile lui acuză pe toată lumea de orice. Chiar dacă toate acuzele ar fi adevărate, NU EI sunt cei îndreptăţiţi să le facă. E ca o ceartă într-un bordel, unde "fetiţele" îşi strigă una-alteia "curvă". Afirmaţiile sunt adevărate, dar persoanele care le emit nu au calitatea morală de "emiţători".
Cum să te superi pe cineva că ţi-a zis "javră" după ce tu îl înjuri de mamă?
Cum să îl numeşti pe unul "mogul" cânt fiică-ta stă într-o casă de UN MILION DE EURO?
Cum să acuzi o "lovitură de stat" când tu prin astfel de metode ai ajuns unde ai ajuns?
Ori respecţi legile "cavalerismului" şi atunci îi poţi cere şi celuilalt să le respecte, ori eşti "cuţitar de port" şi atunci acceptă că şi celălalt are un şiş în carâmbul cizmei.
Traiane! Ori suntem golani, ori nu mai suntem.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru postarile tale. Le apreciez mult.Recunosc ca pe cele de pe net le mai pierd,dar pe cele de pe intranet(proza&pastila zilei) niciodata.
    Felicitari si succes!

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.