Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 21 octombrie 2010

Scuze! Era "să trăiţi bine".

Frate, prin ce pericol am trecut!
O "greşeală" a deputaţilor PDL era cât pe ce să ne pună vieţile în pericol. 
Era cât pe ce să se ieftinească mâncarea...
Când vorbesc de punerea vieţilor în pericol mă refer în sensul propriu, având în vedere că am fi putut cumpăra, poate, mai multă CARNE... Vă daţi seama? Colesterol, toxine, prăjeli (că şi uleiul era băgat), zahăr...
Unde mai pui că pensiile sub 2000 de lei nu se mai impozitau, deci mai mulţi bani pentru bătâni care, se ştie, cheltuie excesiv pe mâncare după care se plâng că au boli de nutriţie. 
Ce mai... bine că şi-au dat cretinii... adică pedeleii ăştia seama şi o pun acum de dres busuiocu' cu o lege care le modifică pe astea.
Că aşa e în Parlamentul României.
Votăm ca maimuţa, după care vedem noi... Dacă e de bine pentru noi, las-aşa, dacă e naşpa, o modificăm a doua zi.
Că, cică, vinovaţi de "greşeală" e consilierii lu' deputaţii dă la PeDeLeu că nu le-a spusără cum să votezeră că fuseră multe legi şi dipotaţii uitară şâru' şi votară aiurea.
Păi da' ce, frate, io pă consilieri îi trimesei în Parlament?
Pă ei îi votă lumea?
Păi dacă lu' parlamentaru' îi ziceră consilieru' cum să voteze, nu, mai bine, pleacă parlamentaru' acăsică la el şi rămâne doar consilieru'?
De ce mama dracu' să mai plătim intermediari?
Bă! Cine hotărăşte cum se votează?
Consilieru'.
Păi să rămână consilieru'.
Nu e mai simplu aşa?
Pe de altă parte, i-am văzut pe toţi trepanaţii de la PDL încercând, care mai de care, să se scuze şi să justifice "greşeala".
Şi, pe principiul "facerea de bine e futere de mamă", să ne asigure că ei îşi respectă mamele şi că "vor remedia situaţia" cât mai curând.
Trec peste faptul că, dacă tot votează ei ca turma de vite ("umflate de atâta lucernă", vorba halitorului de broaşte Ioan Oltean), după cum îi mână partidul, şi dacă "când puterea e în sală se presupune că e toată" (vorba lu' Nuţi), de ce nu rămâne unul singur? Plătim un singur parlamentar, o singură secretară, un singur şofer şi o singură maşină. Şi dacă extindem la tot parlamentul o să avem maxim 10 deputaţi şi maxim 10 senatori (cu tot cu minorităţi), care se pot întâlni şi în separeu la cârciumă. Facem din Palatul Parlamentului un mall, am rezolvat cazu' cu criza şi îi dăm un şut în cur şi un cap în zâmbet lu' Jeffrey Franks, cu FMI-ul lui cu tot...
Ieri, ăştia se scuzau cu un sârg demn de o cauză mai bună.
Acuma..., înţeleg că s-a supărat rău Băsescu că i-au stricat ăştia planurile de a omorâ foarte mulţi oameni, dar chiar să te scuzi în faţa oamenilor că ai dat o lege care îi ajută...
Bă, ciumpalacii dracului!
Conform principiului biblic "omul e supus greşelii", vă acord prezumţia de umanitate dacă mai "greşiţi" de câteva ori. Odată cu GIGACALORIA, odată cu niscaiva IMPOZITE şi, de ce nu, odată şi cu MOŢIUNEA DE CENZURĂ.
Hai, că "greşeala recunoscută e pe jumătate iertată", iar pentru cealaltă jumătate o să mă "îmbunez" cu o jumară şi un parizer.
Hai, bă, dipotaţilor, mai greşiţi un pic, să ieşim şi noi din iarnă, că se anunţă grea a dracului.
Pupa-v-aş secretarele pe gură!
Sau nu...
Nu pe gură!
Nu, nu, nu...
"Errare humanum est, sed băsesciare diabolicum."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.