Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

duminică, 10 octombrie 2010

Consiliul Suprem al Magistraturii

Cine aude titulatura asta pentru prima dată va crede, cu siguranţă, că se află în faţa unei instituţii care, probabil, "stă de-a dreapta Tatălui".
Alăturarea de cuvinte este de natură a impune, la prima vedere, respect.
Avem un "consiliu", adică un fel de "sfat al înţelepţilor", o reuniune de profesionişti, un "colectiv organizat, cu sarcini se conducere", aşa cum este definit în DEX.
Mai departe, titulatura ne spune că nu este un consiliu oarecare, nu este nici măcar un consiliu special. Este "suprem". Adică, aşa cum găsim tot în DEX, "care există în cel mai înalt grad, care este cel mai bun, cel mai mare; mai presus de toate, extrem, ultim".
În ultima parte ni se spune că acest "organism" se ocupă cu "magistratura", adică, pe înţelesul tuturor, cu judecătorii şi procurorii. Adicătelea cu cei care împart dreptatea şi hotărăsc destinele oamenilor.
Din cele de mai sus am putea înţelege că această structură este "ză next best sing" pentru Dumnezeu.
Nu vreau să fiu considerat blasfemic, însă un "colectiv organizat, cu sarcini de conducere", "care există în cel mai înalt grad, care este cel mai bun, cel mai mare; mai presus de toate, extrem, ultim", şi care este format din "magistraţi"... Judecaţi şi dumneavoastră.
Nu-i aşa că sună, dacă nu a Dumnezeu, măcar a "ceata sfinţilor"?
Numai că, acest "organism", e cam al dracu'.
Acum câteva zile, am auzit al televizor o chestie că nuş' care judecătoare de la nuş' care Curte de Apel a suspendat recalcularea pensiilor speciale că cică fiindcă nu e legale. Ele, recalculările.
Brusc, Consiliul Suprem al Magistraturii (notat în continuare cu CSM), s-a autosesizat şi a "demarat" o anchetă cum că judecătoarea era "pe naşpa", că bărba-su e fost poliţist şi că i se recalcula pensia şi ea d-aia a zis aşa ca să nu îi ia lu' omu' ei dîn bani.
Bă! Nu e rău!
Adică, din câte ştiu eu, judecătoarea respectivă era cam suspectă de incompatibilitate pe motiv de conflict de interese. E bine că s-a sesizat CSM-ul.
"Să se facă dreptate"!
Numai că mie, autosesizarea asta îmi pute rău a comandă politică, adică exact lucrul de care "înaltul organism" ar trebui să se ferească ca dracu' de tămâie.
Cum se "autosesiză", frate, alde supremii imediat ce fuse vorba de o hotărâre care cam suspendă "măsurile anticriză" ale guvernului!
Da' când, săptămâna trecută, tot un judecător îl puse în libertate pe motiv că "nu e periculos", pe ăla de l-au prins cu reţeaua de trafic de droguri,  de ce nu s-a "autosesizat"? Că "bietul traficant" nu era decât fost ofiţer în Legiunea Străină, fost mercenar, amenajase două tabere paramilitare de antrenament pentru "băieţii lui" iar la percheziţie, la el acăsică, s-au găsit arme cât să porneşti o revoluţie.
Acilişa nu mai merge cu autosesizarea?
Şi ăsta nu e decât cel mai recent exemplu, că sunt d-astea cu miile.
Sau poate ne spune CSM-ul ce s-a întâmplat cu procurorul şi judecătorul care l-au eliberat pe Omar Haissam, că pun pariu că "trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi". Un terorist aveam şi noi...
Măi... supremilor, care sunteţi voi supremi.
E bine, tată, şi cu "incompatibilităţi" şi cu "conflicte de interese". E bine şi cu d-astea.
Bă, da' niscaiva CORUPŢIE?
Niscaiva MITĂ?
Niscaiva TRAFIC DE INFLUENŢĂ?
Hai cu tata!
Gata! V-aţi făcut "încălzirea" cu judecătoarea-soţie-de-fost-poliţist.
Hai la "GREI".
Începeţi cu... VOI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.