Da!
S-a aliat cu Băsescu crezând că, dacă îl scapă de opoziţie, acesta o să le fie recunoscător şi o să le dea tot ce vor ei.
Sincer, mă uimeşte "inocenţa" aceasta a liderilor maghiari care, de obicei, sunt foarte pragmatici, UDMR-ul fiind, după părerea mea, singura structură politică din România care are o strategie pe termen mediu şi lung.
De 20 de ani UDMR urmăreşte cu răbdare dar, în acelaşi timp, cu o neclintire aproape sinistră, aceleaşi scopuri "ale minorităţii maghiare". Nici un partid cu care au împărţit guvernarea de-a lungul anilor, nici măcar situarea în opoziţie nu au fost în stare să le modifice "trasa ideală".
Şi totuşi, de data asta au luat o ţeapă crâncenă.
Băsescu le-a cerut să sprijine guvernul şi să nu voteze moţiunea de cenzură de săptămâna trecută, de pe 27.10.2010. UDMR-ul a făcut-o, sperând că Băsescu, în contrapartidă, o să le "treacă" legea învăţământului.
Ţeapă!
Conducătorii maghiari nu au înţeles că, în relaţia cu Băsescu, nu există "contrapartidă". Pentru Băsescu, dacă îl ajuţi, nu trebuie niciodată să îi ceri să îţi fie recunoscător. Niciodată!
Dimpotrivă! Ar fi bine ca tot tu să îi fi recunoscător că te-a lăsat să-l ajuţi.
Mulţi au simţit pe pielea lor acest mod de gândire.
Singurul care a înţeles perfect regula jocului şi, drept urmare, este singurul care a rămas în graţiile lui Băsescu timp de 6 ani, este Stolojan. Cu Stolojan, Băsescu s-a şters pe mâini, s-a şters pe picioare, s-a şters la..., şi ăsta tot i-a rămas fidel.
Bine... Fidel lui Băsescu mai este şi Boc, dar el nu e din raţiune, ci din imbecilitate.
Dar să revenim...
UDMR-ul a dorit o lege a educaţiei care să îi sufle ceva vânt în pânze în faţa propriului electorat care trăieşte la fel de rău ca şi "majoritarii". Din păcate, la Curte Constituţională, judecătorul desemnat de Băsescu, a votat invers.
Acuma... pentru oricine a trăit mai mult de o zi în România, e evident că judecătorul ăla nu a votat de capul lui, ci a avut ordin clar cum să voteze, probabil scris, ca să nu uite.
Băsescu şi-a plătit, astfel, poliţa pentru declararea ca neconstituţională a reducerii cu 15% a pensiilor, decizie luată la începutul verii de CCR, atunci când judecătorul provenit din propunerea UDMR a votat altfel decât stabilise "marele cârmaci".
Bineînţeles că acum, mai marii UDMR "s-au flambat", trezindu-se că trebuie să se ducă în colegii şi să explice unora, multora, de ce trăiesc foarte rău şi nici măcar nu studiază istoria şi geografia în limba maghiară.
Eeeeee...
Asta e, Marco...
Cine are noroc, are, cine n-are, n-are.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.