Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 21 noiembrie 2012

Președintele lor se laudă cu morții și răniții noștri

Intenționam să scriu despre grandomania patologică a băsescului care ”s-a zugrăvit” la Ministerul Apărării în chip de boier în alaiul lui Mihai Viteazul și ”și-a scris” numele pe clopotul Bisericii Cotroceni, întru iertarea păcatelor și nemurirea sufletului.
Ar fi fost, nu-i așa, o analiză a unui individ ”deranjat” care se crede personaj istoric și căruia îi place să își vadă moaca pe ziduri și numele peste tot, putându-se concluziona că, la un moment dat, vom vedea respectivul cetățean trăgând un șoșon prin curtea unei instituții specializate.
Însă, dacă dileala poate fi amuzantă, ticăloșia e grețoasă și revoltătoare.
Astăzi, de la pupitrul pe care și-a scris ”Președintele României” ca să nu-l confunde lumea cu un uzurpator, băsescul a mai emis o enormitate.
Vorbind cu ocazia împlinirii a 10 ani de la invitarea României să adere la NATO, chiriașul de la Cotroceni a spus:
Comportamentul României ne-a făcut să fim solidari cu misiunile NATO încă înainte de invitația de a adera.
Avem la aceasta oră, urmare a solidarității cu NATO și determinării noastre de a lupta pentru democrație, 23 de militari căzuți la datorie în teatrele de operații și 131 răniți. Vă solicit să păstrăm un moment de reculegere.
Adică, dacă am înțeles eu bine, individul se dă mare cât de solidari suntem noi cu NATO (de fapt cu SUA) și cât de chitiți suntem pe democrație, aducând ”în sprijinul celor afirmate” argumentul militarilor morți și răniți în teatrele de operațiuni (nu de operații, că nu e apendicită).
Enunțul este cu atât mai sinistru cu cât același personaj își amintește în același discurs că, odată cu aderarea la NATO, România s-a angajat să aloce 2% din PIB ”apărării”, lucru care, bineînțeles, nu s-a întâmplat.
Cu alte cuvinte, băsescul știe că militarii români sunt slab dotați, prost plătiți, că tehnica de luptă este veche și depășită măcar din punct de vedere moral.
Faptul că el se laudă cu militarii morți și răniți, constatând că armata este subfinanțată de parcă, în ultimii 8 ani (adică 80% din perioada de când suntem în NATO), ar fi fost altcineva Președinte al României și comandant al forțelor armate (conform Constituției, art. 92), îmi provoacă greață și un sentiment de revoltă.
Cât de ticălos poate să fie un om pentru a-și face campanie electorală pe seama celor pe care chiar el, cu bună știință, i-a trimis la moarte?
Păi..., cam atât de ticălos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.