Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

duminică, 5 februarie 2012

Dosar penal pentru Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş

"Codul Penal, ART. 168^1
Comunicarea de informaţii false
Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa statului, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani."

Cam aşa arată prevederea din Codul Penal în vigoare care, în opinia mea, ar trebui să îi provoace insomnii "juristului" de la interne.
Pe scurt, e vorba despre "isprava" de zilele trecute când igaşul, autoconvertit în meteorolog de serviciu, a declarat PUBLIC că este cod roşu de ninsori şi că urmează "zăpezi ca în 1954".
Asta cu toate că ANM-ul comunicase doar cod galben.
Bineînţeles că, atunci când ăla de e ministru la "administraţie şi interne" spune public că vine nasolia, omul are tentinţa de a-l lua în serios, indiferent cât de sceptic ar fi.
Şi uite-aşa s-a creeat o adevărată isterie, magazinele fiind "atacate" şi golite de... tot, de la apă plată şi conserve, la pâine şi lopeţi pentru zăpadă.
OK!
Şi unde e pericolul la adresa siguranţei statului, veţi întreba. Pentru că până acum e doar un profit uriaş pentru hipermarketuri.
Simplu: de exemplu, DN 5 Bucureşti-Giurgiu a fost închis datorită "codului roşu".
Adică, timp de cel puţin o zi, până şi-au dat seama "autorităţilii" de tâmpenie, nimeni nu a mai circulat pe un tronson de drum foarte important.
Şi, dacă jandarmii i-au gazat pe cei care, în Piaţa Universităţii, pentru câteva ore, au ocupat 20 de metri de bulevard, cred că e olecuţă mai grav să închizi, "că aşa vrea muşchii tăi" 70 de kilometri de drum naţional pentru cel puţin o zi, pentru că ai visat tu nămetele cât casa.
În articolul citat nu se spune nimic despre faptul că prostia nativă, imbecilitatea sau cretinitatea ar fi cauze care să înlăture răspunderea penală sau măcar circumstanţe atenuante.
Drept pentru care, aştept Parchetul General să se autosesizeze şi să îl văd pe dom' ministru "de la unu la 5 ani".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.