Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 5 ianuarie 2012

Patru pagini împotriva dreptului la liberă exprimare




13 comentarii:

  1. gandesc ca se inalca principiile identitatii si al ratiunii suficiente, poate si altele in raportul de cercetare prealabila. in afara serviciului, esti om, esti dezbracat de uniforma, gata, s-a terminat cu joaca de-a ratele si vanatorii... si mai cred ca daca logica actului este viciata, insusi actul, in fata unei instante normale, n-are nici o sansa de a fi acceptat.
    D

    RăspundețiȘtergere
  2. surprinzator ? nu ! Se urmareste asta de cand unii si'au luat democratia in cap !

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm... incerc (nu incep) incerc sa te inteleg...
    si ma gandesc ca si eu, acum 5 ani, am plecat tot intr-o forma de protest fata de ce traiam atunci (faptul ca mi-am aranjat ceva inainte a fost poate o dovada de lasitate sau de ratiune - nu as fi putut sa plec in nowhere, cu un copil nou-nascut pe cap).
    dupa 5 ani, sint la fel de dezamagit de ce traiesc ca atunci si, poate, la fel de dezamagit cum esti tu...
    din pacate, cred ca ceea ce ne face azi viata de fiere este lipsa respectului fata de noi insine - a noastra a tuturor!
    bafta!
    Catalin

    RăspundețiȘtergere
  4. Cătălin, faptul că gândeşti, că ai păreri, că ţi le susţii, înseamnă că te respecţi. Înseamnă că te preţuieşti îndeajuns pentru a-ţi exercita nişte drepturi şi a-ţi asuma nişte responsabilităţi.
    De asemenea, faptul că mă respect, mă face să îi respect şi pe cei care mă respectă.
    Dar "genunchiul în pământ"... NICIODATĂ.

    RăspundețiȘtergere
  5. toate bune si frumoase,respect dreptul fiecaruia de a crede si a se exprima liber,un singur lucru vreau sa spun in toata aceasta armonie si spirit democratic , de libertate si lupta pentru mai bine...imaginea lui Ernesto Guevara,zis Che ,nu pica bine...pentru ca nu a luptat pentru asa ceva...si o afirm asta nu din cele citite..ci din faptul ca am inca aici prieteni care l-au cunoscut bine si care stiu ce a facut ,nu vreau sa polemizez.insa inainte de a folosi imaginea cuiva ,e bine sa stii totul despre el,multzumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-mă, am motive serioase pentru care am ales acea "poză", nici unul nu se referă la politică.
      Este mai degrabă un simbol, dacă vreţi, al luptei (până la moarte chiar) pentru un ideal, pentru un principiu, chiar dacă alţii îl consideră greşit.

      Ștergere
  6. Eu te înţeleg, deşi nu te cunosc foarte bine! Rămâne să îţi studiez blogul cu mai multă atenţie... Sper totuşi că ai atacat în instanţă sancţiunea primită! Deşi genul acesta de evenimente ar trebui să ne irite, am ajuns să afirm că nu mă miră, era de aşteptat, în contextul în care ai devenit un ghimpe în coasta unora, pentru simplul fapt că gândeşti şi nu joci precum ţi se cântă! Ironic e că nimeni nu bagă de seamă că în cazul acesta "râde ciob de oală spartă", căci cel care ţi-a semnat destituirea este politic până-n măduva oaselor! Ş-apoi, mă întreb cum rămâne cu dreptul la liberă exprimare?! Sper că se deduce că întrebarea e retorică... Din păcate, nu sunt suficient de pregătită, încă, să manevrez regulamentele din sistem, care au aplicare, fără tăgadă, cu precădere când sunt în defavoarea noastră, reciproca fiind inexistentă... Sper că nu te-am obosit inutil, nu mai am timp, trebuie să fug la schimbul al III-lea! ALLES GUTE!(în româneşte nu are farmecul necesar...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dragule, lasa moartea, sau lupta pana la moarte... Poti salva Politia Romana si fara sa faci politica direct... Prin demascarea coruptiei, prin rapoarte explicative, prin tot felul de actiuni - strict in interiorul regulamentelor si legilor in vigoare....Chiar daca nu iti place conducera politica, singurul mod de protest LEGAL pentru politisti are 2 variante - la VOT si in cadrul sindical...

      Ștergere
    2. Eu nu vreau să salvez pe nimeni în afară de familia mea şi de mine. Şi LEGAL, am dreptul la liberă exprimare. Referirea la "politică" e... SIPI-stă.

      Ștergere
    3. Mihai te rog sa intelegi, singura ta lupta trebuie sa fie pentru familia ta, restul sunt lucruri care se,,consuma,,. Te cunosc, te stiu si sunt convinsa sa vei trece peste ticalosenia de care ai avut parte. Sincer imi pare rau.....ma gandesc ca poate nu ai facut jocul unora.

      Ștergere
  7. de ce nu mediatizezi ceea ce ti s-a intamplat pentru a trage un semnal de alarma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă "subiectul" interesează pe cineva, "se va mediatiza" singur. Dacă nu... asta e. :)

      Ștergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.