Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 24 februarie 2011

Ciudat Băsesc!


Urmărind ultimele apariţii publice ale celui care ocupă funcţia de preşedinte al României, am realizat, la un moment dat, că este foarte posibil ca această ţară să fie condusă de o persoană cu probleme psihice grave.
Clipul de mai sus începe cu o greşeală amuzantă a "ălei mici", EBA, în Parlamentul European unde a trimis-o tac-su.
Nimic spectaculos, până când, la bilanţul Ministerului ADMINISTRAŢIEI şi Internelor, tăticul comite aceeaşi greşeală în mod repetat, chiar dacă, la un moment dat, îşi dă seama şi se corectează.
Aceste greşeli "amuzante" pot ascunde însă unele probleme medicale legate de vorbire sau citit cum ar fi ALALIA sau DISLEXIA deşi, în caz afirmativ, ar fi, probabil, primul caz din istoria medicală când astfel de probleme s-ar manifesta la membrii aceleiaşi familii.
Am alcătuit clipul în aşa fel încât să se treacă de la o parte care poate fi considerată o coincidenţă interesantă, poate, printr-un pasaj hilar cu un "Cristian Ţopescu" PDL-ist căruia parcă îi curge sânge din nas şi vorbeşte de parcă l-a călcat cineva pe biluţele din dotare, şi să ajungem la parte care mie mi se pare importantă.
Este vorva despre comportamentul celui care ocupă funcţia de preşedinte al României - Traian Băsescu.
În conferinţa de presă organizată astăzi, 24.02.2011, Traian băsescu a avut două "ieşiri" care, pe mine, m-au pus pe gânduri.
Ambele reacţii au fost la întrebări ale jurnalistei Corina Drăgotescu.
Prima se referea la o chestiune de logică elementară: dacă salariile scad, atunci tot mai mulţi români vor pleca să muncească în străinătate. Dacă pleacă, cine mai munceşte în România ca să producă pentru a plăti pensiile.
Băsescu, care la început glumea cu jurnalista,  s-a "flambat" imediat şi mai-mai că nu a trimis-o la dracu', spumegând că "noul Cod al Muncii va creea mai multe locuri de muncă".
(Urmează o duducă de labeunu care întreabă "care ar fi principalele beneficii a românilor" odată cu aderarea la euro, pe care am inclus-o în clip doar ca să o fac de râs.)
Corina Drăgotescu nu se lasă, mai stă odată la coada de ziarişti ca să îi mai adreseze prezidentului încă o întrebare.
Ăsta iar glumeşte cu ea, ba la un moment dat pare chiar curtenitor şi berbant, subliniind că îi face favoarea de a-i permite să îi adreseze două întrebări doar pentru că este femeie, după care...
Drăgoteasca îl întreabă "dacă profilul actualului premier corespunde nevoilor actuale şi viitoare ale României". Asta în contextul în care cică urmează nişte chestii pentru UE care l-ar solicita serios chiar şi pe cel mai al dracu' economist, iar Boc e, sanchi, jurist.
Eeeee!
Şi acum începe circul...
Necunoscând bine limba română, Băsescu are impresia, probabil, că jurnalista s-a referit la profilul fizic al lui Boc, care, bineînţeles, nu corespunde în totalitate nici unei fiinţe umane, darămite unui prim-ministru, şi începe să o porcăiască mai dihai decât prima dată.
Expresia de pe faţa Corinei Drăgotescu în timp ce Băsescul făcea spume la gură e mai expresivă decât miliarde de volume.
În acel moment jurnalista PUNEA DIAGNOSTICE.
Diagnostice care se pot intui destul de bine având în vedere lipsa unui fir logic în discursurile Băsescului, şi evidenta sa instabilitate emoţională.
Şi nu pot să nu mă gândesc la faptul că acest om conduce România cu mână de fier, că ne hotărăşte soarta tuturor şi, chiar admiţând că "simptomele" arătate nu sunt reale, un om care trece de la zâmbet şi glumă la ţipete şi spume la gură, numai sănătos la tărtăcuţă nu e.

Un comentariu:

  1. Pentru cei care, în mod evident, sunt deranjaţi de ceea ce scriu, am două rugăminţi:
    1. Nu mai postaţi cu anonim. Acele postări le şterg fără să le public. Puteţi pune un pseudonim, ceva...
    2. Nu mai postaţi articole din diferite legi. La fel de bine puteţi posta citate din Biblie. Sunt creştin prin naştere şi jurist prin pregătire aşa că am cunoştinţe şi despre legile sfinte şi despre cele lumeşti.
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.