Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

vineri, 6 august 2010

Teoria băţului de... şters în urechi

L-am văzut mai deunăzi pe Traian Băsescu la o emisiune la televiziunea publică.
De când a fost schimbată conducerea acestei instituţii cu lachei de-ai săi, cel care ocupă funcţia de preşedinte al României s-a simţit "dezlegat" de "jurământul" pe care îl făcuse de a nu mai apărea la televizor sub sigla TVR-ului.
Acum, probabil, se simte în largul domniei sale înconjurat de oameni prea preocupaţi să-i ridice osanale, ca să mai facă vreun efort de a şi gândi. Şi Băsescu a făcut câteva afirmaţii pe care vreau să le comentez aici.
În primul rând a fost afirmaţia aceea hilară despre "beţişorul de şters în urechi cu vată la un singur capăt". Mărturisesc faptul că de două zile caut în toate magazinele din urbea mea natală astfel de produse şi nu găsesc. Poate pentru că nu există. Sau poate i-a adus madam Udrea cadou de la China d-alea "făcătură". Posibil!
O altă afirmaţie a susnumitului a fost cea referitoare la "creşterile salariale" din 2011 anunţate de unii reprezentanţi ai guvernului. Foarte supărat, Băsescu s-a burzuluit la aceştia că "nu sunt puternici".
Dom' prezident! Nu e vorba, nene, de putere, curaj sau "sânge în veioză" când e vorba de aşa -numitele creşteri salariale în domeniul bugetar începând cu 01.01.2011. E vorba de lege. Mai precis de Constituţie, pe care matale şi gaşca aţi invocat-o ca bază legală pentru a tăia 25% din salariile tuturor bugetarilor. Conform cărţuliei în discuţie şi conform cu vorbele tale şi ale acoliţilor tăi când vă juraţi pe mame că asta e singura soluţie de ieşire din criză, "starea de necesitate" trebuie să fie temporară, încetând la 01.01.2011. Şi încetând cauza care a determinat diminuarea, dispare şi efectul.
Acuma, ştim cu toţii că dumneavoastră "nu vă împiedicaţi" de o amărâtă de broşurică şi nici măcar de propriile declaraţii, însă prelungirea "stării de necesitate" ar fi confirmarea ultimă că nu sunteţi altceva decât un dictator.
Apoi a mai zis Băsescu "că nu e o mare tragedie dacă pleacă medicii în străinătate" din declaraţia sa rezulta că ăsta e chiar un câştig, un fapt care confirmă democraţia avansată din România. Că, cică, d-aia ne băturăm să intrăm în UE, ca să poată oamenii să meargă la muncă unde vor. În acest fel, Băsescu uită că doar o mică parte dintre români au fiice de succesuri, cu vânzări anterioare profitabile care să le plătească tratamente în străinătate.
Dom' Băsescu! Majoritatea românilor n-au, bre, banii lu' matale şi tre' să se trateze în ţară, doar că, încet-încet, nu or să mai aibă la cine.
După care a spus ceva de genul "cui nu îi convine în România poate să plece".
Asta m-a supărat cel mai tare.
De ce, trăi-ţi-ar familia? E ţara ta? Ai adus-o d-acasă, sau cum?
Păi tu mă dai afară din ţara mea, măi băieţel?
Cum adică "dacă nu îmi place, să plec"?
Da' tu de ce nu pleci, păsărică, şi să ne laşi pe noi să ne descurcăm cum 'om putea?
"Ţi-ai tras ţară", măi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.