Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

miercuri, 18 august 2010

Ce mai citeşte Băsescu?

Alaltăieri, la una dintre cele mai renumite maternităţi din România, 11 copii au ars de vii. Patru dintre ei au murit, şapte se zbat între viaţă şi moarte.
Echipele de intervenţie au acţionat, după părerea mea, ireproşabil, împiedicând pierderea şi mai multor vieţi.
Tragedia de la "Maternitatea Giuleşti" are, pentru România, dimensiunile cataclismului prin care Pompeiul a dispărut de pe harta lumii antice. Şi asta pentru că, în zilele noastre, este inadmisibil să moară fie şi numai un om "cu zile". Bine!... Asta într-o ţară normală, unde contribuţiile la sistemul de sănătate ţi se întorc în servicii medicale de calitate.
"Oficialităţile", guvernanţii, au reacţionat exact aşa cum reacţionează de obicei, adică... deloc.
În ziua tragediei doar doctorul Raed Arafat a făcut ceea ce ştie domnia sa mai bine, adică s-a dus la faţa locului şi a coordonat operaţiunile de salvare, punând umărul la limitarea proporţiilor dezastrului, demonstrând că, în spatele fizionomiei "alogene" şi a accentului specific, se află un român mai român decât mulţi "urmaşi ai lui Traian şi Decebal".
Ieri au ieşit la rampă PDL-ii şi "aliaţii".
A ieşit Ministrul Sănătăţii şi ne-a spus că peste tot în lume, în Europa şi America, se întâmplă la fel. Adică mai avea puţin şi ne zicea că tragedia face parte din "strategia României de integrare în UE şi NATO".
Pe urmă a ieşit Boc, ca un pieţar cretin, stabilind mercurialul pe care îl va plăti guvernul: 5000 de mort, 3000 de rănit. La fel de cretin ca de obicei, însă de data asta şi sinistru. Nu ştiu cum a calculat el preţurile astea, dar mă gândesc că ar putea să spună şi care e preţul său, că poate sunt oameni interesaţi, poate se poate lua un împrumut de la bancă..., cine ştie?
Pe urmă au mai venit nişte siniştrii care demonstrau "negru pe alb" că spitalele nu mai aparţin de guvern ci de autorităţile locale, deci guvernul n-are nici o vină. De parcă ar mai fi contat.
Ce mă deranjează cel mai tare e tăcerea Băsescului.
Că de fiecare dată când se întâmplă câte o nenorocire în ultimul timp (şi au început să cam fie), Băsescu tace.
La inundaţii a evitat "premiera", pe motiv că "a citit codurile de procedură". A preferat să aştepte să se mai calmeze oamenii, să treacă şocul dezastrului, după care s-a dus să-i certe pe sinistraţi.
Şi acum tace.
Probabil peste câteva zile va apărea şi se va răsti la familiile îndoliate sau care aşteaptă cu sufletul la gură veşti de la spitalele unde le sunt internaţi pruncii arşi.
Din mijlocul gărzilor de corp şi din spatele "valizei antiglonţ", va emite, probabil, sentinţe de genul "nu mai discut cu dumneavoastră, că minţiţi".
O singură nedumerire am.
Ce mai citeşte Băsescu de data asta?
Legea A.N.I.?
Strategia de ieşire din criză?
Legea privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu ţigări şi alcool?
Noua Constituţie care îi dă dreptul să mai candideze la "prezidenţiale"?
Hm...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.