Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

luni, 15 noiembrie 2010

Păcăleala NASA, dictatura mondială a SUA

Conferinţa de presă a NASA de astăzi a fost, pentru mine, halucinant.
Anunţată cu circa o săptămână în urmă şi promiţând dezvăluirea unei descoperiri "excepţionale", conferinţa de presă a înflăcărat minţile a foarte mulţi trăitori pe această planetă, mai ales că "pe surse", se zvonea că e vorba de o descoperire a "ceva" în apropierea Pământului.
Pentru cei care nu ştiu, NASA înseamnă "National Aeronautics and Space Administration", adicătelea gaura din macaroană în ceea ce priveşte cercetarea spaţială.
Foarte mulţi îşi dădeau cu presupusul despre ce o să fie comunicatul: civilizaţii extraterestre, o nouă planetă, un corp ceresc mitologic, un asteroid care ameninţă Pământul, un experiment apocaliptic sau, dimpotrivă, o descoperire măreaţă, o gaură neagră...
Da!
Asta a fost.
O gaură neagră "în apropierea sistemului nostru solar".
Adevărul este că, atunci când auzi aşa ceva, te cam trec fiorii.
Numai că nimeni nu a explicat clar ce înseamnă această "apropiere".
În realitate înseamnă... 50 milioane de ani lumină!!!
La nivel universal, asta înseamnă foarte puţin, adevărat, dar... chiar aşa?
Care e miza?
De ce trebuia captată atenţia întregii lumi?
Poate că e un eveniment super important pentru ştiinţă, pentru "specialişti", dar pentru cei vreo 6 miliarde de oameni pe care nu îi interesează neapărat de o supernovă care acum 30 de ani a format o gaură neagră la 50 de milioane de ani lumină...???
Şi uitându-mă eu ca prostul pe internet, am găsit o posibilă explicaţie.
ASTĂZI A ÎNCEPUT PELERINAJUL MUSULMANILOR LA MECCA.
Adică unul dintre cele mai importante evenimente ale uneia dintre cele răspândite religii din lume, şi care, în mod normal, ar fi "ţinut" primele pagini ale ziarelor şi "prime-time"-urile televiziunilor din întreaga lume.
Însă SUA nu putea permite acest lucru.
Pentru că, din păcate, religia musulmană "a căzut în dizgraţia" "jandarmului mondial", care nu îşi poate permite ca "duşmanul de clasă" să beneficieze de o asemenea expunere media.
Nu se putea permite prezentarea milioanelor de pelerini veniţi de la mii de kilometri ca să se roage Dumnezeului lor, postind, rugându-se şi încercând să trăiască în acord cu legile divine. Şi asta pentru că, în percepţia publică, cel puţin americană, musulmanii trebuie să rămână teroriştii cei răi care îşi petrec timpul plănuind atentate şi construind bombe.
Cum s-ar împăca imaginea asta cu cea a pelerinilor prăfuiţi, zdrenţăroşi, slăbiţi de perioadele de post?
În mintea americanului de rând, această a doua imagine nu trebuie să existe. Americanul de rând trebuie să îşi dea banii pentru combaterea teroristului arab luat ca un personaj colectiv în totalitatea adepţilor religiei. El nu trebuie să ştie că există copii, femei şi bătrâni de religie musulmană. El trebuie să se teamă de ameninţarea teroristă şi să accepte orice în numele siguranţei naţionale care, bineînţeles, este şi siguranţa sa.
Aşa că NASA convoacă întreaga lume ca să anunţe descoperirea extraordinară a... unei găuri negre aflată la 50 de milioane de ani lumină de Pământ.
Adică, presupunând că gaura aia se îndreaptă spre Pământ cu viteza luminii (ştiu că e imposibil, dar presupunem), i-ar trebui 5 miliarde de ani să ajungă la noi. Adică mai mult decât s-a scurs de la "facerea" Pământului din punct de vedere ştiinţific, acum 4,57 miliarde de ani.
Sincer, până atunci ne vom fi distrus de mult noi înşine, prin poluare, războaie şi alte cretinităţi.
Cine are nevoie de o gaură neagră să ne facă praf, când ne pricepem noi atât de bine?
Asta, bineînţeles, dacă "gaura neagră" nu trebuie să "înghită" o religie declarată "non grata" de unii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.